Teknoloji

Snapchat snap’leri para karşılığında tekrar oynatacak

snapchat ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-ios-190215

Snapchat için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara iki yeni özellik sunuyor. Ücretli tekrar oynatmalar ve “Lenses” adını taşıyan bir selfie değiştirme modu, güncellemeyle birlikte kullanıcılara ulaştırılıyor.

Snapchat’te gönderilen fotoğraf ve videoların bir kez oynatıldıktan sonra tarihin tozlu sayfalarına karıştığı doğru. Ancak, şirket birkaç yıl öncesinde kullanıcılara her gün için bir mesajı tekrar oynatma imkanını vermişti. Snapchat şimdi de tekrar oynatma özelliğini kullanıcılara para karşılığında sunuyor. Şirket, 3 tekrar oynatma için 0.99 dolar, 10 tekrar oynatma için 2.99 dolar, 20 tekrar oynatma içinse 4.99 dolar istiyor. Para karşılığında mesajların tekrar oynatılabilmesi özelliğinin henüz Türkiye’de hayata geçmediğinin altını çizmek gerekiyor.

Yeni tekrar oynatma özelliği ile Snapchat, üçüncü gelir kaynağını oluşturuyor. Mesajlaşma servisi daha öncesinde Discover ortaklıkları ve Snapchat Hikayeleri’ne eklediği reklamlar sayesinde kendisine gelir kaynağı yaratmıştı. Mobil uygulamalar için garantili gelir yöntemleri arasında gösterilen uygulama içi satın almaları ilk kez kullanan Snapchat’in gelecekte bu alanda başka ürünler sunup sunmayacağı merak ediliyor.

Lenses özelliği ise Snapchat’in daha önce denediği bir fikrin “geliştirilmiş versiyonu” olma niteliği taşıyor. Bu yıl içinde vizyona giren Terminatör: Genisys için reklam özelliği taşıyan bir konum filtresi geliştiren Snapchat, kullanıcıların uygulama içinde çektikleri selfie’leri çeşitli araçlarla değiştirmesini ve kendilerini katil bir cyborg gibi göstermelerini mümkün kılmıştı. Lenses özelliği bu fikri biraz daha farklı bir boyuta taşıyor ve kullanıcıların çektikleri selfie’leri renklendirmelerini mümkün kılıyor. Lenses’a her gün yeni araçların da ekleneceğini belirtmekte fayda var.

Güncelleme Snapchat’e “Kupalar” adını taşıyan yeni bir başarı modunu da getiriyor.

İLGİLİ HABERLER