Manşetler

Snapchat Story Explorer ile olaylara daha farklı bakış açıları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-story-explorer-241115

Snapchat içerik toplama oyununu mobil uygulamalarına getirdiği yeni bir özellikle bir adım öteye taşıdı. Discover (Keşfet) bölümünü sırtında taşıyan ve haberleri daha ilginç yönleriyle aktarma yönünde bazı adımlar atan Snapchat Story Explorer (Hikaye Gezgini) adında yeni bir hizmeti duyurdu.

Snapchat kullanıcıların oluşturdukları Hikayeleri bir araya getirerek, Rio De Janeiro’ya seyahat veya bir önceki gece gerçekleştirilen Amerikan Müzik Ödülleri gibi, bir yer veya olay hakkında bir perspektif oluşturmaya çalışıyor. Hikayeler genellikle epey büyük ve birçok farklı konuyu içerecek şekilde geniş kapsamlı oluyor, ancak bunlara kısaca değiniyor.

Snapchat Story Explorer Hikayelerin dizilmiş bir versiyonu olacak, belirli bir konu hakkında ilgili olan kullanıcılara aradıklarını sunacak. Örneğin Justin Bieber’ın Amerikan Müzik Ödülleri töreninin sonundaki performansını görmek isteyenler bu ana ait Snapchat gönderilerine bir seferde bakabilecek. Burada amaçlanan bir anı farklı açılardan, perspektiflerden ve görüşlerden yansıtmak. Justin Bieber’ı bir akustik gitar önünde şarkı söylerken göstermek yerine, başka bir kullanıcının Bieber’i yağmurda dans ederken veya seyircileri performansa dansla davet ederken yakaladığı görüntüler de Snapchat kullanıcılarına yansıtılıyor.

Belirli bir hikaye içindeki bütün snapler daha fazla keşfetme seçeneğine sahip olmayacak. Bu da Snapchat’in toplayıcılarının sağduyusunu gösteriyor.

Hikaye Gezgini özelliğinin getirilmesiyle birlikte, Snapchat popüler olan Hikayeler özelliğinden yararlanarak daha fazla gerçek zamanlı ve bilgilendirici içerik paylaşımı yaklaşımı sergiliyor. Twitter da benzer bir yaklaşımı Moments ile sergiliyor, kullanıcılara hem güncel hem de belirli bir olay veya konu odaklı içerikleri sunuyor.

Snapchat bu yeni özelliğiyle kullanıcıların başvurduğu önde gelen haber kaynaklarından bir tanesi olma yolunda önemli bir adım atıyor. Story Explorer ilk olarak New York ve Los Angeles tabanlı hikayeler ile faaliyete geçti. Çok yakında diğer Hikayeler de Story Explorer kapsamına alınacak.

İLGİLİ HABERLER