Teknoloji

Snapchat Spotlight kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı

snapchat spotlight
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat, bir süre önce duyurduğu Spotlight özelliğiyle TikTok’a rakip olmuştu. Şirketin 2020’nin son çeyreğine ait finans raporu, Spotlight’ın kısa süre içinde gördüğü ilgiyi gösteriyor. Rapora göre, Spotlight’ın kullanıcı sayısı kısa sürede 100 milyona ulaştı.

Spotlight’ta Snapchat kullanıcıları tarafından oluşturulan içerikler özel bir sekmede gösteriliyor. Snap popüler video içerik oluşturucularına milyonlarca dolar ödeyerek buraya yönelik kullanıcı ilgisini artırmayı hedefliyor.

Snap CEO’su Evan Spiegel, Spotlight’ın çıkış performansını şu sözlerle değerlendirdi: “Teşvik programımıza paralel olarak günde 175 bin video gönderildi. Burada en çok izlenen videoların sahiplerine her gün toplam 1 milyon dolarlık bir ödeme yaptık.”

Snap’in içerik sahiplerine yönelik bu teşviğini daha ne kadar sürdüreceği bilinmiyor. Şirketin CFO’su Derek Andersen, mevcut ivmeyi korumak adına teşvik programının bir süre daha devam edeceğini belirtti. Bu ödemeler, kullanıcıları cezbetme konusunda bir hayli etkili olmuşa benziyor. The New York Times’ın haberine göre; Snapchat’in ağırlıkla gençlerden oluşan yaratıcı kitlesi, teşvik programı sayesinde ciddi paralar kazandı.

Snapchat Spotlight dışında da büyümeye devam ediyor. Geride kalan çeyrekte 15 milyon yeni kullanıcı kazanan platformun toplam günlük aktif kullanıcı sayısı 265 milyona çıktı. Şirketin çeyrek geliri ise yüzde 62’lik artışla 911 milyon dolara ulaştı.

İLGİLİ HABERLER