Teknoloji

Snapchat Spotlight ile TikTok’a rakip olacak

snapchat spotlight
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat, Spotlight adını taşıyan yeni özelliğini duyurdu. Sosyal ağ da Spotlight ile TikTok’un rakipleri arasında yerini almış oldu. Uygulama içine eklenen bu yeni bölümde kullanıcılar tarafından oluşturulan videoları görmek mümkün olacak.

Snapchat daha önce de kullanıcılar tarafından paylaşılan videoları uygulamada öne çıkarmıştı. Ancak Spotlight ile kullanıcı içerikleri biraz daha belirgin hâle gelecek. Snap yeni özelliğinin kullanımını teşvik etmek amacıyla para musluklarını da açmış durumda. Şirket, yıl sonuna kadar günün en popüler videolarını paylaşan kullanıcılarına her gün toplamda 1 milyon dolara varan paralar ödeyecek.

Spotlight belli açılardan TikTok ve Instagram Reels’e benziyor. Bu bölümde otomatik olarak oynatılan dikey videolar yer alıyor. Kullanıcılar ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırarak videolar arasında geçiş yapabilecek. Hangi videoların kullanıcıların akışında gösterileceğine algoritmalar karar veriyor. Ancak kullanıcılar belirli konu başlıkları içinden seçim de yapabiliyor.

Spotlight’ı rakiplerinden ayıran noktalar da mevcut. Spotlight’ta yorumlara veya videonun remikslenmesine izin verilmiyor. Video sahibinin Snapchat profilinin herkese açık olmaması durumunda Spotlight’ta gösterilen içerikler de anonim şekilde gösterilecek. Az sayıda kullanıcı takip edenler için bağlam kopukluğunun biraz zorlu olacağı belirtiliyor. Spotlight için para musluklarının açılmış olması, ilk etapta özelliğin en cazip yönü gibi görünüyor. Maddi desteğin ilk etapta 2020’nin sonuna kadar süreceği söylense de, bunun uzatılabileceği de belirtiliyor.

Snapchat Spotlight ile TikTok ve Instagram Reels gibi güçlü rakiplere karşı mücadele edecek. Instagram Reels biraz bilinirlik kazansa da, burada hâlâ TikTok’tan alınan içerikler görülebiliyor. Spotlight ise başka platformların logosunun göründüğü içeriklerin paylaşımına izin vermeyecek. Bunun özgünlük konusunda önemli bir avantaj sağlayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER