Teknoloji

Snapchat kullanıcılarının yüzünü markalarla kaplayacak

snapchat-logo-070415

Snapchat, bundan kısa bir süre önce kullanıma sunduğu “Lenses” isimli özelliğiyle kullanıcıların çektikleri videolara renkli emojiler ve ikonlar eklemesini mümkün kılmıştı. Şirketin söz konusu özelliği hayata geçirme nedeniyse şimdi daha iyi anlaşılıyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre; Snapchat, günde maksimum 750 bin dolar karşılığında şirketlere sponsorlu lens hazırlama imkanı verecek. Hazırlanacak lensler, kullanıcılar tarafından Snapchat paylaşımlarına eklenebilecek.

“Lenses” özelliği, kullanıcılar Snapchat üzerinden selfie çektiğinde aktive ediliyor. Kullanıcılar fotoğraflarını çektikten sonra ekrana uzun süre dokunduklarında yüzlerinin üstüne yerleştirebilecekleri sembolleri görebiliyorlar. Bazıları hareketli ve sesli olan semboller, her gün değişiyor. Yeni bir sembol, eskisinin yerini alıyor.

Snapchat’in sponsorlu lenslerini ekim ayının sonunda, Cadılar Bayramı döneminde yayınlaması bekleniyor. Şirketin sponsorlu lensler için uygulayacağı fiyatlandırma ise dönemden döneme değişiklik gösterecek. Normal zamanlarda Snapchat sponsorlu lensler için şirketlerden 450 bin dolar talep edecek. Ancak özel günlerde bu rakam 750 bin dolara kadar çıkacak. Snapchat’in yüz milyonlarca aktif kullanıcısı olduğu göz önüne alınınca 750 bin dolar talep edilmesi kulağa normal geliyor. Snapchat’in sponsorlu lenslerin şirket içinde geliştireceği belirtilirken, şirketin ilk müşterisinin film stüdyoları olması bekleniyor.

Snapchat böylelikle Discover, günlük hikayelere yerleştirilen reklamlar ve ücretli tekrar oynatmaların karşılığında dördüncü bir gelir kaynağına kavuşmuş olacak. Ancak sponsorlu lensler, Snapchat’in diğer gelir kaynaklarından farklı bir yerde duruyor. Sponsorlu lensler sayesinde şirketler doğrudan müşterileriyle etkileşime girebilecek. Snapchat’ten yapılan açıklamada, sponsorlu lenslerin kullanıcılara kendilerini ifade etme ve markalarla dinamik biçimde iletişim kurma imkanını vereceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER