Teknoloji

Snapchat Spectacles eBay’de yüzlerce dolar karşılığında satılıyor

snapchat gözlük

snapchat spectaclesSnapchat Spactacles adını verdiği akıllı telefonlarla eş zamanlanabilen ve kamera barındıran güneş gözlüğünü eylül ayında duyurmuştu. Merakla beklenen gözlük, 130 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de satışa sunuldu. Şirket, Spectacles’ın satışı için ilginç de bir yöntem tercih etti. Spectacles, Snapchat’in Venice Beach’teki genel merkezinin önüne kurulan sarı renkli bir otomatta satılıyor.

Otomattan Spectacles alan bazı kişiler, işi ticarete dökmekte fazla zaman kaybetmedi. eBay üzerinden satışa çıkan bir Spectacles için 950 dolar teklif edildi. Açık artırma sitesine düşen Snapchat gözlükleri için verilen tekliflerin ortalaması 300 ila 500 dolar arasında değişiyor. Beş çift Snapchat Spectacles satacağını söyleyen bir kullanıcıya ise 2 bin 200 dolar teklif edilmiş durumda.

Snapchat Spectacles ile Google Glass’a farklı bir açıdan yaklaşıyor

Spectacles’ı “Snapchat’in Google Glass’ı daha düşük maliyetle yeniden yorumlaması” şeklinde tanımlamak mümkün. Spectacles, yaşamın her anını yayınlamaktan ziyade sosyal ortamları biraz daha eğlenceki kılacak bir araç niteliği taşıyor. Gözlüğün hazırlanmasındaki temel fikir, partilerde veya başka eğlence ortamlarında telefonu çıkarmadan Snapchat’i kullanmak olarak tanımlanabilir. Spectacles üzerinde bir düğmeye basarak kaydedilen 30 saniyelik videolar Snapchat’in mobil uygulamasına gönderilerek paylaşılabiliyor.

Snapchat’in Spectacles satışı için hazırladığı otomatlar ise “Snapbot” adını taşıyor. Şirketten yapılan açıklamada, otomatların her gün farklı bir noktaya kurulacağı belirtildi. Snapchat, Snapbot’un kurulacağı yerleri önceden söylemeyecek. Kurulumun tamamlanmasının ardından Snapbot’un konumu internet üzerinden duyurulacak. Bu akıllı pazarlama stratejisi sayesinde Snapchat Spectacles gözlüğe olan ilgiyi ölçüp üretim ve tedarik stratejisini güvenli biçimde oluşturabilecek.

İLGİLİ HABERLER