Teknoloji

Snapchat Spectacles 2 artırılmış gerçeklik desteğiyle gelebilir

Snapchat’in çatı şirketi Snap, donanım yolculuğuna Spectacles ile eğlenceli bir başlangıç yapmıştı. Şirketin bu yolculukta yeni bir virajı dönmek için hazırlık içinde olduğu söyleniyor. Dedikodulara göre, Snapchat Spectacles 2 artırılmış gerçeklik özelliğini de barındıracak.

Snap, yeni Spectacles’ın geliştirme çalışmalarını kapalı kapılar ardında sürdürüyor. TechCrunch’ın haberine göre, projenin ne aşamada olduğunu da çok az sayıda kişi biliyor. Ancak sızan bilgiler, yeni versiyon ve mevcut versiyon arasında ciddi farklar olduğunu gösteriyor. Mashable tarafından paylaşılan ve Snap’e ait olduğu iddia edilen bir patent de bu farkları görmeyi sağlıyor. Patent dosyasında gözlüğün bir artırılmış gerçeklik sisteminin parçası olarak kullanılabileceği belirtiliyor.

snapchat spectacles 2

Artırılmış gerçeklik teknolojisi, sanal nesnelerin ekran üzerinde gerçek dünyanın bir parçasıymış gibi görünmesini sağlıyor. Pokemon Go ve Snapchat’in filtreleri, bu teknolojinin en başarılı uygulamaları olarak göze çarpıyor. Snap’in başarılı olduğu bir konuyu daha fazla alana yansıtmasına şaşırmamak gerekmiyor.

Snapchat Spectacles 2 için bir çıkış tarihi işaret edilmiş değil

Snapchat Spectacles 2 için henüz bir çıkış tarihi işaret edilmiş değil. Ancak Spectacles’ın Avrupa açılımı da oldukça yakın bir zamanda gerçekleşti. Dolayısıyla Spectacles 2 için biraz uzun bir süre beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER