Teknoloji

Snapchat sonunda kullanıcı kaybını durdurmayı başardı

snapchat trump

Snapchat‘in çatı şirketi Snap, geride kalan üç aylık döneme ait finans raporunu yayınladı. Söz konusu rapor, Snapchat’in iki çeyrektir devam eden aktif günlük kullanıcı kaybını durdurmayı başardığını gösteriyor. Bir önceki çeyrekte 186 milyon günlük aktif kullancısı olan Snapchat, bu sayıyı 2018’in son üç ayında da muhafaza etti. Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısı, bir önceki yılın aynı döneminde 191 milyon seviyesindeydi.

Snap’in son çeyrekteki geliri ise 390 milyon dolar oldu. Bu rakam da şirket için bir rekor niteliği taşıyor. Snap’in 2018’deki toplam geliri ise 1.1 milyar doları geçti. Buna rağmen, Snap hâlâ kâr eden bir şirket değil. Ancak şirketin CEO’su Evan Spiegel, harcamaların bir dengeye kavuştuğuna dikkat çekiyor.

Snap için 2018 çok kolay bir yıl olmadı. Şirket pek çok üst düzey yöneticisini kaybetti. Finans şefi, strateji şefi, satış şefi ve donanım başkanını kaybeden Spiegel, yeni yeteneklerle kadrolarını genişletme konusunda heyecanlı olduklarını dile getirdi. Snap CEO’su, şirketten yaşanan ayrılıklarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Hem Snapchat platformunda hem de işimizde yaptığımız değişiklikler gerekliydi ve önümüzde oldukça fazla fırsat yarattı. Ancak değişim daima zordur ve geçtiğimiz yıl da bu konuda bir istisna değildi. Uzun vadeli fırsatlardan yararlanabilmek adına yeni bir lider kadro oluşturmaya odaklandık ve bu doğrultuda son zamanlarda kadromuza yetenekli ve tecrübeli yeni liderler kattık. Böylelikle büyümemizin bir sonraki aşamasına geçebileceğiz.”

Yenilenen Snapchat tasarımı, platformun belirgin bir kullanıcı kaybı yaşamasına neden olmuştu. Ancak Snap bu tasarımın uzun vadedeki getirilerinden memnun görünüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Snapchat’in özel içerikleri bu tasarım sayesinde yüzde 30 daha fazla izleniyor. Evan Spiegel ise iOS uygulamasının günlük aktif kullanıcı sayısında da yeniden artış sağlandığına dikkat çekiyor. Android cephesindeki gidişatı değiştirmek içinse yeni uygulama üstünde çalışılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER