Teknoloji

Snapchat son güncellemeyle en iyi arkadaşlar için emoji’ler ekledi

snapchat-logo-070415

Snapchat hazırladığı “en iyi arkadaşlar” listesi özelliğiyle sizin ve dünyadaki bütün kişilerin düzenli şekilde en çok fotoğraf ve video paylaştıkları kişileri göstermeyi amaçlıyor.

Son güncellemeyle birlikte bu yeni işlev uygulamaya eklenmişti, ancak şimdi en yakın arkadaşlarınızı göstermek için bir de his simgeleri kullanılmaya başlandı. Şimdi Snapchat’in sunduğu kalpler, alevler ve sarı renkli küçük yüzler en iyi arkadaşınızdan veya en iyi arkadaşınızın en iyi arkadaşından ve diğerlerinden mesaj aldığınızda gösteriliyor.

Yeni ve biraz karmaşık gibi görünen bu sistemi anlatmak adına Snapchat, Beyoncé’nin resimlerini kullanıyor. En çok mesajlaştığınız bir kişiden snap aldığınızda, eğer o kişi en iyi arkadaşınız ise, bir kalp göreceksiniz. Eğer arkadaşınız en çok snap’ini size göndermişse, ancak sizin en iyi arkadaşınız başka bir kişiyse, yapmacık bir gülümseme göreceksiniz. Diğer emoji simgeleri uygulama içinde detaylandırılıyor.

snapchat-arkadaslar-emoji-070415

Başlangıçtaki en iyi arkadaşlar listesinden farklı olarak, Snapchat’in yeni emoji arkadaşlık ayraçları herkese açık değil. Bu arada son güncellemeyle birlikte getirilen bir başka ayraç daha var; bir süredir karşılıklı snap göndermediğiniz arkadaşlarınız “Sevgiye İhtiyacı Var” etiketi altında listeleniyor, böylelikle o arkadaşlarınızın da en iyi arkadaşlar listesine girmesi için Snapchat sizi teşvik etmeye çalışıyor.

Yeni güncellemeyle birlikte popüler uygulamaya birtakım teknik değişiklikler de getiriliyor. Bunların arasında telefonun kamerası için düşük ışık modu bulunuyor. Ekranın tepesinde görünen ay ikonuna basarak bu moda erişmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER