Teknoloji

Snapchat sohbet özelliğine çıkartmalar, sesli ve görüntülü notlar ekledi

snapchat ios

snapchat

Snapchat, yayınladığı güncellemeyle sohbet fonksiyonuna multimedya odaklı yeni özellikler kazandırdı. Uzun süredir beklenen güncelleme ile Snapchat kullanıcılarına aralarında deniz ayısı, tembel hayvan, yaratık ve Snapchat’in maskotu olan hayaletin de bulunduğu 200’den fazla çıkartma sunuldu. Kullanıcılar, tıpkı Facebook Messenger’da olduğu gibi, çıkartmalar içinde anahtar kelimelerle arama yapabilecek. Video sohbet başlatmayı da kolaylaştıran Snapchat güncellemesi, o anda sohbette aktif olmayan kişileri aramayı da mümkün kılıyor. Sesli sohbet imkanı da sunan Snapchat, sohbet esnasında sesli ve görüntülü sohbet seçenekleri arasında geçiş yapılmasına da izin veriyor. Aramasına yanıt alamayan kullanıcılar, arkadaşlarına sesli veya görüntülü bir not aracılığıyla ulaşabiliyor. Söz konusu notlar, uygulamayı açtığı zaman alıcıya ulaştırılıyor.

snapchat sohbet

Snapchat sohbet özelliğinde yaptığı yenilikler ile kullanıcıların mesajlaşma ekranı üzerinden film rulosuna erişmesine de izin veriyor. Kullanıcılar mesajlaşma ekranındaki fotoğraf ikonuna dokunarak sohbet esnasında karşı tarafa fotoğraf ve video gönderebiliyor. Karşı tarafa fotoğraf ve video gönderme imkanı, video sohbet esnasında da aktif olacak. Sohbet esnasında ekranın sol tarafında görece büyük küçük resimler olarak ortaya çıkan fotoğraf ve videolar, sohbet sona erdikten sonra tam ekranda gösteriliyor. Snapchat, görüntülü sohbet esnasında fotoğraf ve video gönderim özelliğiyle FaceTime, Skype, Facebook Messenger ve Google Hangouts gibi rakip servislere avantaj sağlamayı amaçlıyor.

Snapchat sohbet özelliğini ilk olarak 2014’ün mayıs ayında kullanıma sunmuş ve kullanıcılara hem yazılı hem de görüntülü olarak iletişim kurma fırsatı tanımıştı. Ancak video sohbet özelliğinden faydalanabilmek için her iki tarafın da o anda sohbette “çevrim içi” durumda olması gerekiyordu.

Snapchat’in yenilenen sohbet arayüzü, hem göze daha “tanıdık” geliyor hem de özelliklere daha kolay biçimde erişilmesini sağlıyor. Şirket, yeni sohbet arayüzünün kullanıcıların o anda içlerinden geçen her türlü içeriği paylaşmalarını kolaylaştıracak biçimde tasarlandığına dikkat çekiyor. Görüntülü notlar gibi yeniliklerin de kullanıcıların farklı içerik oluşturma becerilerini tetikleyeceği söylenebilir.

Yenilenen sohbet ekranında başka şık dokunuşlar da göze çarpıyor. Her sohbete özel olarak sık kullanılan emojilerin gösterilmesi ve sohbet bölümünde kişilerin çevrim içi olup olmadıklarını gösteren indikatörlerin bulunması da hoş yenilikler olarak nitelenebilir.

Güncelleme, Snapchat’in Hikayeler özelliğine de dikkat çekici yenilikler getiriyor. Kullanıcılar artık bir hikayeyi izlemeyi bitirdikten sonra otomatik olarak akışlarındaki diğer hikayeye yönlendirilecek. Hikayeyi izlerken ekranda sola doğru sürükleme hareketi yaparak da bir sonraki hikayeye geçilebilecek. Sohbet anlamında önemli yenilikler getiren güncelleme, Snapchat’in iOS ve Android uygulamalarında yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER