Teknoloji

Snapchat sohbet ekranına yeni özellikler ekliyor

snapchat sohbet

Snapchat 2022’ye sohbet deneyimini iyileştirecek yeni özelliklerle merhaba diyor. Önümüzdeki günlerde kullanıcılar, sohbetlerde bir mesaja doğrudan yanıt verebilecek. Böylelikle grup sohbetlerinde konuşmaların akışının daha etkin şekilde korunması sağlanacak. Sohbet Yanıtları özelliğin kullanmak için mesajın üzerine dokunmak ve açılan menüden “Yanıtla” seçeneğini işaretlemek yeterli olacak.

Snapchat’in sohbet ekranındaki yenilikleri bununla da sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar yakında sohbet ekranında reaksiyon verirken Bitmoji avatarlarından da yararlanabilecek. Bunun için baş parmak yukarı, baş parmak aşağı, kalp, ateş ve gülmekten ağlayan gibi seçenekler sunulacak. Reaksiyon seçeneklerini görmek için de bir mesajın üzerine parmağı uzun süre basılı tutmak gerekiyor.

Snapchat’te kullanıcılar “snap” ve hikayelerde anket de gerçekleştirebilecek. Sorulara emojilerle yanıt verilebilecek. Anket sahibi oy veren herkesin hangi seçeneğe oy verdiğini görebilecek. Anket seçeneğine çıkartma klasörü üzerinden erişilecek.

Snapchat sohbet deneyiminin yanı sıra sesli ve görüntülü görüşme özelliğini de iyileştiriyor. Artık görüntülü görüşmelere lens eklemek kolaylaşacak. Buna ek olarak, görüşmeye daha önce katılan kullanıcılar da hızlı şekilde görüntülenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER