Teknoloji

Snapchat Snapcode resimlerini Bitmoji ile değiştiriyor

snapchat snapcode bitmojiSnapchat Snapcode olarak da bilinen profil fotoğraflarının kullanımında sessiz sedasız değişikliğe gitti. Bitmoji avatarına sahip kullanıcılarına avatarlarını Snapcode’da kullanmaya zorlayan şirket, hayalet şeklindeki çerçeveye yerleştirilmiş fotoğrafları göstermeyi bıraktı.

Yapılan değişiklik ilk bakışta çok büyük görünmüyor. Snapchat daha önce kullanıcılarına Bitmoji avatarlarını profillerinde gösterme imkanını da vermişti. Ancak yapılan yeni değişiklikle Snapchat kullanıcılarına sormadan eski resimlerini değiştiriyor. Bitmoji oluşturmayan kullanıcılar bu değişimden etkilenmiyor. Söz konusu kullanıcılar eski profil fotoğraflarını kullanmaya devam edebiliyor.

Twitter’da yapılan küçük bir arama, Snapchat kullanıcılarının bu değişimden pek de memnun olmadığını gösteriyor. Pek çok kullanıcının Bitmoji’li Snapcode’lardan rahatsız olduğu görülürken, farklı rahatsızlık gerekçelerinin varlığı göze çarpıyor. Kimi Snapchat kullanıcıları profil fotoğraflarını kaybetmekten ötürü rahatsızlık duyarken, kimi kullanıcılar da Bitmoji’lerin benzer görüntüsünün kafa karıştırmasından yakınıyor. Bitmoji ve Snapchat hesabı arasındaki bağlantı kaldırılsa da eski profil fotoğrafına geri dönülemiyor.

Snapchat Bitmoji’yi satın almak için geçtiğimiz yıl 100 milyon doların üzerinde bir rakam ödemişti. Dolayısıyla şirketin Bitmoji’yi ön plana çıkarmasına şaşırmamak gerekiyor. Bitmoji’yi uygulamada daha belirgin hâle getirmek, Snapchat için yatırımının karşılığını almanın en garanti yolu gibi görünüyor.

Snapchat Snapcode resimleri konusunda geri adım atacak mı?

Yine de, kullanıcılardan gelen tepkiler nedeniyle Snapchat’in Snapcode resimleri konusunda geri adım atması ihtimaller dahilinde görünüyor. Kullanıcı sayısını artırma konusunda sıkıntı yaşayan Snapchat için mevcut kullanıcıları küstürmemek de önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER