Eğlence

Snapchat Snap Originals ile kullanıcı sayısındaki düşüşü durdurmak istiyor

snapchat snap originals

Snapchat gençler arasındaki en popüler platformlardan biri olsa da, son zamanlarda Instagram karşısında ciddi şekilde kan kaybediyor. Bu kan kaybını durdurmak için farklı yöntemleri gündeme alan sosyal ağ, orijinal içeriklerden de yararlanmak istiyor. Snapchat Snap Originals adını verdiği orijinal içerikleriyle artırılmış gerçeklik teknolojisiyle olan etkileşimine de ekstra bir boyut kazandırıyor.

Snap Originals kapsamında Snapchat kullanıcılarının karşısına ilk etapta üç program çıkarılacak. Bu programlar, temaları itibarıyla Snapchat’in kemik kitlesini hedefleyecek. “Class of Lies” (Yalanlar Sınıfı) adını taşıyan mini dizide gerçek suçların konuşulduğu bir podcast hazırlayan ve aynı zamanda en iyi arkadaşlarının ortadan kayboluşunu çözmeye çalışan iki üniversite arkadaşının macerası anlatılacak. “Co-Ed” ise üniversiteye yeni başlayan bir grup gencin hikayesine odaklanacak. “Endless Summer” (Bitmeyen Yaz) isimli mini dizide ise YouTube ile ünlü olan Summer McKeen ve Dylan Jordan’ın yaşamlarını görmek mümkün olacak.

Dizilerin bölümleri 5 dakika uzunluğunda olacak ve her gün yeni bir bölüm yayınlanacak. İçeriklere Snapchat‘in Discover sayfası üzerinden erişilebilecek. Snapchat’ten yapılan açıklamaya göre, her bölüm bağımsız bir konu üzerine odaklanacak. Böylelikle bir önceki bölümü izlemiş olma gibi bir gereksinim olmayacak. Bölümlerin kısa olmasının da günümüz gençlerinin kısa dikkat aralığına uygun olduğu belirtiliyor.

Snapchat Snap Originals için de artırılmış gerçekliği kullanıyor

Snapchat Snap Originals için de bugüne kadar yoğun biçimde kullandığı artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanıyor. Şirket, artırılmış gerçeklik tabanlı “Portallar” kullanarak izleyicilerin dizinin içine girmesini ve etkileşimi artırmasını sağlayacak. Artırılmış gerçekliğin gelişimi hâlâ sürerken, Snapchat’in de ilginç bir uygulama sahası bulduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER