Teknoloji

Snapchat Snap Map ile arkadaşlar arası konum paylaşımını mümkün kılıyor

Snapchat Snap Map adını taşıyan yeni özelliğinin duyurusunu yaptı. Bu özellik milyonlarca Snapchat kullanıcısının birbirleriyle konum paylaşmasını mümkün hâle getirecek. Snapchat kullanıcıları varsayılan kamera görünümünde iki parmaklarıyla kıstırma hareketi yaparak haritaya erişebilecek.

Snap Map üzerinden konumlarının paylaşılmasına izin veren kullanıcılar, harita üzerinde Bitmoji avatarlarıyla gösterilecek. Özellik sayesinde Snapchat üzerinde paylaşılan hikayeleri keşfetmek de mümkün olacak. Daha fazla hikaye izlenmesi, Snapchat’in daha çok para kazanması için de önem taşıyor. Dolayısıyla Snap Map’i bir konum paylaşım aracı olmanın yanı sıra gelir kaynağı olarak nitelemek de yanlış olmayacaktır.

Snapchat kullanıcıların konumlarının sadece uygulama açıldığında güncellendiğini ve arka planda bir konum takibi yapılmadığını belirtmeyi de ihmal etmedi.

snapchat snap mapSnapchat Snap Map üzerinde konum paylaşmak istemeyenleri “hayalet”e dönüştürüyor

Snapchat’in gizlilik konusundaki açıklamasına rağmen, özelliği kullanmak istemeyenler “Hayalet Modu” ile kendilerini gizleyebiliyor. Bu moda geçen kullanıcıların konumları arkadaşlarıyla paylaşılmıyor. Snap Map, Snapchat’in iOS ve Android uygulamaları için yayınlanacak bir güncellemeyle sosyal ağın kullanıcılarına ulaştırılacak. Snap Map’in Facebook ve çetesi ile girdiği rekabette Snapchat’e ne gibi faydalar getireceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER