Teknoloji

Snapchat siyasi reklamlar konusunda kararını verdi

snapchat trump

Snapchat, Instagram gibi rakip uygulamalarla mücadele konusunda kendisine yeni bir kulvar daha açmış gibi görünüyor. Bu kulvar ise son zamanların sıcak gündem maddelerinden biri olan “reklamlarda dürüstlük” olacak.

CNBC’ye konuşan Snap CEO’su Evan Spiegel, şirket bünyesinde verilen tüm siyasi reklamların doğruluğunu kontrol edecek bir ekip oluşturduklarını belirtti. Snacphat’in bu tavrı, şimdiye kadar siyasi reklamlarda bilgi kontrolü yapmayı reddeden Facebook’a kıyasla ciddi bir zıtlık anlamına geliyor.

Spiegel, siyasi reklamlara yer açmanın kendileri için önemli olduğunun altını çizdi. Snapchat’in kullanıcı kitlesinin gençliği düşününce bu reklamların gösterimi biraz daha önem kazanıyor. İnsanların siyasi süreçlere dahil olması gerektiğini belirten Spiegel, reklamlara yalan iddiaların bulaşmaması konusunda hassas olduklarını ifade etti.

Spiegel, Snap’in reklam politikasını kablolu TV şebekelerinin reklam politikalarına benzetti. Kablolu TV şebekeleri, kendileri için uygun görmedikleri reklamları engelleyebiliyor. Bu da Snapchat’in açık biçimde yalan iddialarda bulunan reklamları göstermeyi kabul etmeyebileceği anlamına geliyor.

Snapchat bir orta yol bulunabileceğini gösteriyor

Snapchat’in siyasi reklam gösterimine açık olması, platform adına mantıklı bir tercih olarak değerlendirilebilir. Şirket, 2018’de ABD’de gerçekleştirilen ara seçimler öncesinde düzenlenen bir reklam kampanyası sayesinde 418 bin kişinin seçmen kaydı yapmasına yardımcı olmuştu. ABD başkan adaylarının Snapchat’e verdiği reklamların benzer bir etki yapması zor görünse de, adaylara geniş bir kitleye ulaşma fırsatı sağlayacağı söylenebilir.

Snapchat bu sayede kendisini Facebook’un yanı sıra Twitter’dan da ayrı bir yerde konumlandırıyor. Facebook’un aşırı serbest politikasına Twitter da katı bir siyasi reklam yasağıyla karşılık vermişti. Bu tavır Snapchat’e çok sayıda yeni kullanıcı kazandırmayacak olsa da, şirket adına övünülecek bir hareket olarak değerlendirilebilir. Snap, bu tavrıyla çevrimiçi ortamda verilecek siyasi reklamlar konusunda bir orta yolun bulunabileceğini de gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER