Teknoloji

Snapchat sesli komut desteği sunmaya başlıyor

snapchat sesli komut

Artırılmış gerçeklik platformu, Snapchat’in en güçlü yönleri arasında yer alıyor. Şirket son zamanlardaki büyümesinde “lens” adını verdiği artırılmış gerçeklik filtrelerinin önemli bir rol oynadığının altını çiziyor. Snapchat şimdi de sesli komut desteğiyle bu lenslerin bulunmasını ve denenmesini kolaylaştırıyor.

Snapchat’in yeni özelliği sayesinde kullanıcılar denemek istedikleri farklı lensleri kolaylıkla bulabilecek. Bunun için “Hey Snapchat, saçımı pembe yap” veya “Hey Snapchat, beni bir patatese dönüştür” gibi bir komut vermek yeterli olacak. Uygulama ilgili filtreyi hemen bulup gösterecek. Sesli komut ve arama desteği hâlihazırda dağıtıma çıkmış durumda.

Snapchat’in sesli komut desteğinin altında SoundHound’un altyapısı bulunuyor. Kendi sesli asistanını geliştiren SoundHound, Snapchat’in kullanıcılar tarafından oluşturulan veya şirket içinde hazırlanan filtre katalogundan sonuçlar bulabiliyor. Söz konusu özellik selfie efektlerini veya ana kameranın kullanıldığı “dünya lenslerini” bulmak için kullanılabiliyor.

Sesli komut desteğinin günün birinde Snap’in kameralı gözlüğü Spectacles’ta da önemli bir rol oynayabileceğini tahmin etmek pek zor değil.

Şu an için sesli komut ve arama desteği Snapchat’in mevcut “tarama” yeteneklerinin bir uzantısı konumunda. Google Lens tarzı özellikler sunan Snapchat, kullanıcıların uygulama içindeki kamerayla etraflarında arama yapmasını mümkün kılıyor. Bu özelliklerin sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam ediyor. Farklı köpek ve bitki türlerinin tanınmasını sağlayan araçlar hazırlayan Snapchat, 2020 sona ermeden paketli gıdaların besin değerlerini gösterecek bir araç sunmayı da planlıyor.

Snapchat sesli komut desteği ve gelişmiş görsel arama araçlarıyla önümüzdeki dönemde elindeki kaynakları parasallaştırma konusunda önemli bir avantaj kazanacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER