Teknoloji

Snapchat senaryolu orijinal içerik üretimine yeniden başlamak istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat senaryolu orijinal icerikSnapchat senaryolu orijinal içerik sunma konusunda 2017 bitmeden yeniden bir adım atmayı istiyor. Edinburgh Uluslararası Televizyon Festivali’nde konuşan Snapchat’in içerik sorumlusu Nick Bell, senaryolu programların şirket adına sıradaki heyecan verici girişim olduğunu belirtti.

Snapchat’in planları belirsiz olsa da, senaryolu programlara odaklanmak şirket için kaçınılmaz bir tercih gibi görünüyor. Snapchat, bugüne kadar TV kanalların popüler programlarının özel versiyonlarını hazırlaması yolunu tercih etmişti.

Haber programı ve Saturday Night Live’dan kısa klipler için NBC ile birlikte çalışan Snapchat, ABC ile de Bachelor’ın özetleri için anlaşmıştı. A&E ise Snapchat’e randevular üzerine bir reality show hazırlamıştı.

Snapchat senaryolu orijinal içerik ile hedeflerine daha kolay erişebilir

Senaryolu orijinal içeriklerin Snapchat’e eğlence konusundaki hedeflerine erişmesinde yardımcı olacağı söylenebilir. Şirket böylelikle sunduğu içerikler üzerinde daha fazla söz sahibi olacak.

Ancak orijinal içeriklerin de riskli ve pahalı olduğunu unutmamak gerekiyor. Snapchat’in yavaş kullanıcı büyümesinden şikayet etmesi, durumu daha hassas hâle getiriyor. Şirket, 2015’te “Literally Can’t Even” ile senaryolu orijinal içerik sunma konusunda ilk adımını atmıştı.

İLGİLİ HABERLER