Teknoloji

Snapchat üç boyutlu yüz tarama uygulaması Seene’yi satın aldı

snapchat seeneSnapchat’in telefon üzerinden üç boyutlu yüz taraması gerçekleştirebilen Seene’yi gizlice satın aldığı ortaya çıktı. Söz konusu uygulamanın satın alınması, gelecekte Snapchat üzerinde üç boyutlu veya artırılmış gerçeklik esasına dayanan paylaşımların görülebileceği anlamına geliyor.

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Snapchat Seene anlaşmasını yaklaşık iki ay önce tamamladı ve Seene çalışanlarını Los Angeles’ta bulunan genel merkezine taşımaya başladı. Şirket konuya ilişkin açıklama yapmasına yönelik taleplere ise şu an için yanıt vermiş değil. Dolayısıyla Snapchat’in Seene’den nasıl faydalanacağı konusunda şimdilik kesin bir bilgi verilemiyor.

2013’te yayınlanan Seene, kullanıcılara akıllı telefon kamerasıyla nesneleri üç boyutlu olarak tarama imkanı sunuyor ve özel derinlik sensörlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Şirketin web sitesinde şu sıralarda detaylı yüz tarama, sahneleri üç boyutlu olarak yeniden inşa etme ve artırılmış gerçeklik gibi özelliklerin reklamı yapılıyor.

Snapchat’in önünde Seene teknolojisini kendi servisine entegre etme konusunda çeşitli seçeneklerin olduğu rahatlıkla söylenebilir. Özellikle son zamanlarda giderek daha sık konuşulan sanal veya artırılmış gerçeklik başlıklarında boy gösterme konusunda Snapchat Seene tarafından sunulan imkanlardan yararlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER