Teknoloji

Snapchat Resmi Hikayeler ile onaylanmış hesap dönemini başlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-resmi-hikayeler-141115

Snapchat’in hafta içinde kullanıcılarına sunduğu yegane yenilik filtre mağazası değildi. Yola bir mesajlaşma uygulaması olarak çıkan, ancak her geçen gün bir sosyal medya platformuna dönüşen şirket, Twitter’ın “onaylanmış hesaplar”ının kendisine özgü bir versiyonunu hayata geçirdi. Bundan böyle Snapchat üzerinde bir ünlü arandığında o kişinin orijinal Snapchat kullanıcı adı “Resmi Hikayeler” başlığı altında gösterilecek.

Buna ek olarak, kullanıcı isminin yanına yerleştirilen bir emoji de, söz konusu hesabın ünlü kişiye ait olduğunu doğrulayacak. Snapchat’te gerçek ismini bir başkasına kaptırdığı için “rickthesizzler” gibi farklı bir rumuz kullanan Justin Bieber gibi ünlüler için bu yeni hizmetin oldukça değerli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ünlü DJ Tiesto ve top model Kylie Jenner da Snapchat Resmi Hikayeler özelliğiyle hesaplarını onaylatan isimler arasında yer alıyor.

Onaylanmış hesapların eninde sonunda tüm sosyal ağlara geleceğini görmek pek zor değil. Twitter ve Facebook, söz konusu hizmeti uzun yıllardır sunuyor. Ünlüler, medya kuruluşları ve siyasetçiler gibi pek çok kesim tarafından kullanılan onaylanmış hesaplar, gerçek kişi veya kuruluşlar ve taklitçilerin birbirinden ayrılmasına da yardımcı oluyor.

Snapchat Resmi Hikayeler üzerinden bir ünlüyü takibe almanın o kişiyi Twitter’da takip etmeye eşdeğer olduğunu belirtmek gerekiyor. Böylelikle söz konusu ünlünün Snapchat’te herkese açık olarak paylaştığı her şey görülebiliyor.

Snapchat Resmi Hikayeler konusunda işleri ağırdan almayı planlıyor. Özelliğin şu an için küçük bir kullanıcı grubuna açıldığını belirten şirket yetkilileri, önümüzdeki dönemde daha çok kişinin Snapchat Resmi Hikayeler’den faydalanmasını planladıklarını dile getirdiler.

İLGİLİ HABERLER