Teknoloji

Snapchat’ten Plus abonelerine özel hikaye ayrıcalığı

snapchat plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snap ücretli abonelik servisi Snapchat Plus’a abone olan kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. Bu yeniliklerden biri, Plus abonelerine hikayeler konusunda bir ayrıcalık getiriyor. Özel bildirim sesleri ve kamera çerçeveleri de sunulan yenilikler arasında yer alıyor.

“Hikaye Süresi Seçimi” şeklinde tanımlanabilecek yeni özellik, abonelere hikayelerinin ne kadar süre boyunca görüntülenebileceğini seçme imkanı sunuluyor. Bu süre 1 saat ile 1 hafta arasında değişebiliyor. Böylelikle içerik yapımcıları kısa süreli bir hikayeyle ilgi çekebilecek veya ilgi görmesini bekledikleri bir hikayeyi daha uzun süre boyunca erişime açık tutabilecek. Hâlihazırda standart Snapchat deneyiminde tüm hikayeler 24 saatten sonra görüntülenemiyor.

Snapchat Plus abonelerine sunulan bir diğer yenilik ise özel bildirim sesleri oluyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde tüm arkadaşları için ayrı bildirim sesleri atayabilecek. Böylelikle telefonlarına bakmadan kendilerine kimin bir fotoğraf veya video gönderdiklerini anlamaları mümkün olacak.

snapchat plusYeni özel kamera çerçeveleri ise kullanıcılara görüntü yakalarken farklı renkli çerçeveler arasında seçim yapma imkanı veriyor. Plus abonelerine Cadılar Bayramı döneminde Bitmoji avatarları için kullanabilecekleri özel arka planlar da sunuluyor.

Snapchat Plus başlangıcıyla Snap’i memnun etmiş gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada, servise duyurulmasından sonra iki ay içinde 1 milyon kişinin abone olduğu belirtilmişti. Snap ilk etapta Plus servisinin hedef kitlesinde “tutkulu” kullanıcılar olduğunu söylese de, bu servisin gelir akışına belirgin bir katkı sağlaması muhtemel görünüyor. Plus aboneliği için her ay 4 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER