Teknoloji

Snapchat kendisine 16 ila 19 milyar dolar arasında değer biçiyor

snapchat-210213

Bloomberg’de yayınlanan habere göre, Snapchat kendisine 16 ila 19 milyar dolar arasında piyasa değeri biçiyor. Geçtiğimiz ağustos ayında yapılan açıklamada Snapchat’in aylık 100 milyon aktif kullanıcısı olduğu belirtilmiş ve şirkete 10 milyar dolar değer biçilmişti. Mevcut kullanıcı istatistiklerini açıklamayan Snapchat’in kendisine biçtiği değere ulaşmak için yatırım arayışına girdiği söyleniyor. Hedeflenen kaynak toplandığı takdirde Snapchat, Uber ve Xiaomi’nin ardından dünyanın en değerli üçüncü yeni şirketi olacak.

Snapchat’in bu amaç doğrultusunda 500 milyon dolar kaynak bulmayı amaçladığı söyleniyor. Şirket nihayet reklam alarak kullanıcı tabanından ekonomik çıkar sağlamayı başardığı için yatırımcıların ilgisinin de artması bekleniyor.

Bir süredir Discover sekmesi altında özel olarak hazırlanan ve derlenen içeriklere yer veren Snapchat, böylelikle bir haber ve eğlence merkezine de dönüşmüş oldu. Şirket Discover platformu için çeşitli medya kuruluşları ve sanatçılarla işbirliği yapıyor.

Fon yöneticileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde ilerleme kaydedildiği söylense de, görüşmelerin gidişatı hakkında daha fazla bilgi verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER