Teknoloji

Snapchat orijinal video ve makaleler yayınlamaya başlıyor

snapchat-210213

Mesajları ve fotoğrafları kaydetmemesi ve hatta saniyeler içinde silmesiyle ünlenen Snapchat, kullanıcıların ilgisini biraz daha uzun bir süre boyunca üstünde tutmayı hedefliyor. Digiday’de yer alan habere göre, şirket Discover adını verdiği servisini bu ay içinde faaliyete geçirecek. Bu servis kapsamında sunacağı içerikleri kendi bünyesinde hazırlamayı planlayan Snapchat’in bu amaç doğrultusunda gazetecileri ve video yapımcılarını işe aldığı belirtildi. Discover’da yayınlanacak makale ve videolarla birlikte Snapchat’in tam teşekküllü bir dijital yayıncıya dönüşmesi amaçlanıyor.

Şirketin reklamlarla destekleyeceği Discover’da CNN ve ESPN gibi kaynaklara ait içeriklere de yer vermesi bekleniyor. İlk etapta Snapchat’in Discover’ı 2014’ün kasım ayında faaliyete geçireceği söylense de, bu iddia gerçeğe dönüşmemişti. Geçmiş dedikodularda Discover’ın tüm içeriklerinin dış kaynaklar tarafından sağlanacağı öne sürülmüştü.

Snapchat işin içerik kısmına da el atarak Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların başlattığı akımdan farklı bir yerde konumlanmıştı. Bugüne kadar çoğu sosyal medya platformu, içerik oluşturmaya mesafeli yaklaşmış ve bu işi profesyonel haber kuruluşlarına devretmişti. Tumblr’ın benzer bir girişimi olsa da, bu girişim 2013’te hüsranla sonuçlanmıştı. Ancak Snapchat’in genç ve büyük bir kullanıcı tabanına sahip olması ve reklam çekme konusunda agresif bir tavır izlemesi nedeniyle bu denemenin başarılı olabileceği belirtiliyor.

Snapchat Discover’ın ilk etapta nasıl bir görünüme sahip olacağı bilinmese de, Digiday’in haberinde içeriğin ağırlıkla videolardan oluşacağı ve birkaç dakika uzunluğundaki videoların metinle destekleneceği bilgisi yer alıyor. Haberde Snapchat’in diğer içerik sağlayıcılarla yaptığı anlaşmaların 6 aylık olduğu ve bu sürenin dolmasının ardından yeni içerik sağlayıcıların da Discover’a katılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER