Teknoloji

Snapchat NBCUniversal içeriklerini ses kataloguna ekliyor

snapchat nbcuniversal

Snapchat NBCUniversal ile The Office, Bridesmaids, Parks and Recreation ve Saturday Night Live’ın da bulunduğu popüler yapımların seslerini uygulamaya taşıyacak bir lisans anlaşması imzaladı. Kullanıcılar bu ses kliplerini videolarına ekleyip arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

NBC içeriklerinin seslerinin duyulduğu bir video alanlar, ekranı yukarıya kaydırarak ilgili içerik hakkında daha fazla bilgiye erişebilecek. “Bu Sesi Oynat” butonuna dokunulduğunda kullanıcılar ilgili içeriğin izlenebileceği çevrimiçi platformların listesini görebilecek.

Snapchat’in içerik ve iş ortaklıklarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Ben Schwerin, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “NBCUniversal ikonik bir kataloga sahip ve biz de kullanıcılarımızın paylaşımlarına bu katalogdaki dizi ve filmlerden sözler eklemeyi sevdiğini biliyoruz. Bu anlaşma onlara kendilerini ifade etmek için mükemmel bir fırsat sağlayacak.”

Snapchat geçtiğimiz yılın ekim ayında da Warner Music Group, Universal Music Group ve Warner Chappell Music ile benzer bir lisans anlaşmasına imza atmıştı. Platform, TikTok benzeri Spotlight isimli başka bir özelliğin de duyurusunu yapmıştı. Burada popüler içerik oluşturan kullanıcılarına para ödeyen şirket, içerik yapımcılarını cezbetmek için görev ve ödül sistemini de kullanıyor.

Snapchat, NBCUniversal ile yaptığı anlaşmayla TikTok’la olan rekabetinde kendisine avantaj sağlamayı amaçlıyor. Hâlihazırda özellikle kullanıcı sayısı konusunda iki platform arasında büyük bir fark söz konusu. TikTok’un kullanıcı sayısı 1 milyarı bulurken, Snapchat’in kullanıcı sayısı son verilere göre 293 milyon.

İLGİLİ HABERLER