Teknoloji

Snapchat Minis ile kendi bünyesinde minyatür uygulamalar sunacak

snapchat minis

Snapchat bundan böyle kendi platformu içinde Minis adını taşıyan üçüncü taraf uygulamalar sunacak. Popüler uygulamaların sadeleştirilmiş versiyonu olan bu küçük uygulamalara Snapchat’teki sohbetler sırasında erişilebilecek.

Snapchat geçtiğimiz yıl da platformunu oyun geliştiricilerine açmıştı. Minis ise Snap’in üçüncü taraf uygulama geliştiricileriyle olan etkileşimini sosyal deneyimlere taşıyor. Uygulamaların merkezinde kullanıcıların arkadaşlarıyla sohbet ederken rahat biçimde erişebilecek sosyal deneyimler bulunuyor. Bu minyatür uygulamaların hepsine Snapchat’in sohbet ekranı üzerinden ulaşılabilecek.

Minis uygulamalarını temmuz ayından itibaren Snapchat’te görmek mümkün olacak. Bu grubun ilk üyelerinin listesi ise şu şekilde:

  • Meditasyon uygulaması Headspace, kullanıcılara kısa meditasyon seanslarına ulaşma imkanı verecek.
  • Coachella uygulamasında kullanıcılar festivalin kadrosunu görebilecek ve hangi performanslarını izleyeceklerini arkadaşlarıyla birlikte belirleyebilecek.
  • Prediction Master, arkadaş gruplarının birlikte tahminler yapmasını sağlayacak.
  • Saturn ve Tembo uygulamalarıyla ders programları karşılaştırılabilecek ve çalışma hazırlığı yapılabilecek.
  • Atom ile arkadaş grupları film fragmanı izleyebilecek ve filmlere bilet alabilecek.
  • Let’s Do It ise grup kararları vermeye yardımcı olacak.

Snapchat Minis ile oyunlarla yakaladığı başarıyı daha da ileriye taşımayı amaçlıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, şimdiye kadar 25 milyon kullanıcı uygulama içinde en az bir oyun oynadı. Snapchat’in bünyesinden çıkan Yolo gibi uygulamaların gösterdiği başarı da şirketi Minis konusunda cesaretlendirmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER