Teknoloji

Snapchat mini uygulamalarını kullanıcılarla buluşturuyor

snapchat minis

Snapchat bir süre önce duyurusunu yaptığı mini uygulamalarını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. İlk grupta yer alan uygulamalar sayesinde Snapchat’in kullanıcıları uygulamadan çıkmadan meditasyon yapabilecek, arkadaşlarıyla grup kararı verebilecek veya birlikte tahmin oyunu oynayabilecek.

Snap Minis olarak adlandırılan bu mini uygulamaların altında üçüncü taraf geliştiricilerin imzası bulunuyor. Söz konusu uygulamalar, HTML5 ile doğrudan Snapchat’e entegre ediliyor ve tüm cihazlarda çalışıyor. Arama veya sohbet üzerinden erişilebilen uygulamalar için yüklemeye ihtiyaç duyulmuyor.

İlk etapta Snap Minis uygulamalarından dört tanesi kullancılarla buluşuyor. Bu uygulamalar Headspace, Let’s Do It, Prediction Master ve Flashcards adını taşıyor. Saturn, Tembo, Atom ve Coachella’nın mini uygulamalarının geleceği de Snap Minis’in duyurusu sırasında açıklanmıştı.

Snapchat artık geliştiricilerle daha fazla araç paylaşıyor. Snap Minis’in de bu yaklaşımın bir sonucu olduğu rahatlıkla söylenebilir. Snapchat’in kamera özelliklerini de geliştiricilere açmayı planladığı biliniyor. Dolayısıyla yakın gelecekte Snapchat’in popüler artırılmış gerçeklik lensleriyle başka uygulamalarda karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER