Teknoloji

Snapchat kullanıcıları “Rihanna’yı tokatla” reklamı yüzünden uygulamayı siliyor

snapchat trump

snapchat kullanicilariSnapchat kullanıcıları ile sosyal medya platformu arasındaki bağ, son zamanlarda iyiden iyiye zayıflamış durumda. Kısa süre önce gerçekleştirilen tasarım değişikliğine tepki gösteren kullanıcılar, uygulamanın yeniden eski tasarımına dönmesi için çevrimiçi bir imza kampanyası başlatmıştı. Snapchat bunun mümkün olmadığını fazla zaman kaybetmeden açıklamıştı.

Ancak Snapchat’in son eylemi, tasarım değişikliğinden çok daha rahatsız edici görünüyor. Uygulama içinde yayınlanan bir reklamda kullanıcılara “Rihanna’yı tokatlamayı mı, yoksa Chris Brown’ı yumruklamayı mı tercih edersin?” sorusunun sorulması, pek çok kişi tarafından “uygunsuz” olarak nitelendi. Brown, 2009’da o zaman beraber olduğu Rihanna’ya saldırdığı için suçlu bulunmuştu.

Pek çok Snapchat kullanıcısı, reklamdan duyduğu rahatsızlığı diğer sosyal medya platformları üzerinden paylaştı. Çok sayıda kullanıcı da uygulamayı telefonundan sildiğini belirtti. Reklamdan dolayı rahatsızlığını dile getiren isimlerden biri olan eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın kızı Chelsea Clinton, “Berbat. Birinin bunun komik olduğunu düşünmesi berbat. Herhangi bir şirketin bunu onaylaması berbat.” ifadelerini kullandı. Reklama gelen tepkilerde Snapchat’in pazarlama ekibi için “Bu reklamı nasıl onaylayabilirler?” sorusuna da sıklıkla rastlanıyor.

Snapchat kullanıcıları tarafından desteklenen Rihanna da konuyla ilgili olarak Instagram hesabı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Ünlü şarkıcı, Snapchat’in şiddet mağduru olan herkesi hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Snapchat’in çatı şirketi Snap’in hisseleri de yaşananların ardından yüzde 3,65 oranında değer kaybetti.

İLGİLİ HABERLER