Teknoloji

Snapchat kullanıcıları uygulamada günde 25 ila 30 dakika arası zaman geçiriyor

snapchat kullanicilari

Ortalama bir Snapchat kullanıcısı, uygulamada günde 25 ila 30 dakika arası bir süre geçiriyor. Bu bilgi, son yıllarda kullanıcı tabanından reklamlar aracılığıyla ekonomik fayda sağlama konusunda ciddi çalışmalar yapan platform adına büyük önem taşıyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı 100 milyon olan uygulama, mesajların alıcı tarafından görüntülenmesinden kısa bir süre sonra otomatik olarak silinmesiyle popülarite kazanmıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, günlük aktif kullanıcıların yüzde 60’lık kısmının her gün yeni içerik oluşturduğu da belirtildi. Snapchat kullanıcıları, platformun sunduğu araçlardan faydalanma konusunda oldukça aktif bir tutum izliyor.

Snapchat elindeki bu potansiyelle reklam verenleri televizyon gibi geleneksel mecralardan kendisine doğru çekebileceğine inanıyor. Servisin ABD’de 18-34 yaş aralığındaki nüfusun yüzde 41’ine ulaşması, bu ihtimalin gerçeğe dönüşme potansiyeli olduğunu gösteriyor. ABD’deki 15 büyük televizyon kanalının aynı demografik gruba erişim oranı ise yüzde 6’da kalıyor. Geçtiğimiz ay ölçüm şirketi Nielsen ile anlaşan Snapchat, gösterdiği reklamların etki alanını da takibe almıştı.

Son rakamlara göre, Snapchat’in piyasa değeri 10 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. 2013’ün haziran ayında piyasa değeri 800 milyon dolar olan uygulamanın neredeyse 3 yıl içinde geldiği nokta kulağa oldukça etkileyici geliyor. Bu değer artışı, Snapchat’in 2013’ün kasım ayında Facebook’un 3 milyar dolar ve Google’ın 4 milyar dolar değerindeki tekliflerini geri çevirmesini de anlaşılır kılıyor.

İLGİLİ HABERLER