Teknoloji

Snapchat kullanıcı verilerinin sızmasının ardından yeni bir güvenlik çözümü sundu

Snapchat bir açıklama yaparak bundan sonra yaşanacak olası güvenlik sıkıntılarını çözme amacıyla uygulamalarında bazı değişikliklere gideceğini açıkladı. Kendilerine SnapchatDB adını veren bir grup yeni yıla Snapchat’in veri tabanında bulunan ve kısmen redakte edilmiş olan 4.6 milyon telefon numarasını sızdırarak girmiş ve bu hareketin amacının Snapchat’in güvenlik açıklarını ortaya koymak olduğunu açıklamıştı.

snapchat-210213

Söz konusu sızıntı Snapchat’in Arkadaşlarını Bul özelliği aracılığıyla gerçekleştirilmişti. Bu özelliği kullanarak sisteme çok sayıda telefon numarası yükleyen SnapchatDB, böylelikle Snapchat hesaplarına bağlı telefon numaralarını ortaya çıkarmış ve ortaya arama yapılabilir bir veri tabanı koymuştu. Snapchat’ten yapılan açıklamada mobil uygulamalarda gerçekleştirilecek güncellemeyle birlikte kullanıcıların telefon numaralarını doğruladıktan sonra Arkadaşlarını Bul özelliğinden çıkış yapmalarına izin verileceği belirtilirken, servisin kötüye kullanımını önlemek amacıyla başka değişikliklerin de yapılacağı ifade edildi.

Kullanıcı isimleri ve telefon numaraları dışında herhangi bir veri sızıntısı gerçekleşmezken, sızıntının ardından Snapchat bu durumun yaşanabileceğine dair yapılan uyarıları ciddiye almadığı gerekçesiyle çeşitli eleştirilere maruz kaldı. İlk etapta bu endişeleri kulak ardı eden şirket, şimdiyse iyi niyetli bilgisayar korsanlarından buldukları açıkları kendisine bildirmelerini istedi. Snapchat’i ilk etapta uyaran güvenlik kuruluşlarından biri olan Gibson Security ise yaptığı açıklamada Snapchat’in halen açık için bir çözüm geliştirmediği iddia edilirken, şirketin kullanıcılarından özür dilemediğine dikkat çekildi.

İlgili >> Snapchat, Gibson Security (GitHub)

İLGİLİ HABERLER