Teknoloji

Snapchat’in kullanıcı sayısı yeniden artışa geçti

snapchat trump

Snapchat, kullanıcı tabanını yeniden yavaş ama istikrarlı biçimde büyütmeye başlamış gibi görünüyor. Snapchat’in çatı şirketi Snap‘in 2019’un ilk çeyreğine ait finans raporu, günlük aktif kullanıcı sayısının 186 milyondan 190 milyona yükseldiğini gösteriyor. Sosyal ağın bir yıl önceki günlük aktif kullanıcı sayısı 191 milyon olduğu için yıllık bazda bir düşüş söz konusu olsa da, ibrenin yeniden artışı göstermesi Snap açısından sevindirici bir gelişme niteliği taşıyor.

Snapchat’in yeniden tasarlanan Android uygulaması, bu artışta önemli bir rol oynamış gibi görünüyor. Şirket, söz konusu uygulamanın artık tüm Android cihaz sahiplerinin erişimine açıldığını belirtti. Snap CEO’su Evan Spiegel, Android uygulamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Performansın geliştirilmesi ve yeni kullanıcıların kazanılması ve bizim en üst seviyedeki rakamlarımızı etkilemesi zaman alacak. Yine de, uygulamanın bize gösterdiği sonuçlar umut vadediyor.”

Snap’in yılın ilk çeyreğindeki geliri ise bir yıl önce aynı döneme göre yüzde 39 oranında artarak 320 milyon dolara ulaştı. Şirket hâlâ kâra geçmese de, zararın bir yıl önceye göre azalması dikkat çekiyor. Snap’in ilk çeyrek zararı 76 milyon dolarlık düşüşle 316 milyon dolar olarak gerçekleştirildi.

Snapchat, ABD’de 13-34 yaş arasındaki kullanıcı grubunun yüzde 75’ine ulaştığına dikkat çekti. Spiegel, Snapchat’te gösterilen reklamların 13-34 yaş grubu arasındaki etki alanının Instagram’a kıyasla daha fazla olduğunun da altını çizdi.

Snapchat kısa süre önce düzenlediği İş Ortağı Zirvesi’nde önemli duyurular yapmıştı. Yeni oyun platformunun duyurusunu yapan şirket, hikaye platformunun kapısını da başka servislere açmıştı. Snapchat’in kısa süreli orijinal içerik portföyünü genişletme çalışmaları da devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER