Teknoloji

Snapchat kullanıcı sayısını ve reklam gelirini artırmayı sürdürüyor

snapchat trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel koronavirüs salgını reklam endüstrisini olumsuz etkilese de, Snap için işler yolunda gidiyor gibi görünüyor. Şirketin üçüncü çeyrek finans raporuna göre, Snapchat bu dönemde 11 milyon yeni kullanıcı kazandı. Böylelikle servisin günlük aktif kullanıcı sayısı 249 milyona çıktı. Şirketin reklam geliri ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 artışla 679 milyon dolara yükseldi. Snap böylelikle analistlerin öngörülerinin de üzerine çıkmış oldu.

Snap, finans raporunda Snapchat’in geçtiğimiz yıl kullanıcı sayısını artırma amacıyla yenilenen Android uygulamasına dikkat çekti. Buna ek olarak, artırılmış gerçeklik filtrelerinin “viral” hâle gelmesinin önemi de vurgulandı.

Snap CEO’su Evan Spiegel, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Artırılmış gerçeklik bizim geçmişte düşündüğümüzden çok daha hızlı şekilde benimsendi. Biz de kendimizi artırılmış gerçekliğin getirdiği fırsatlardan yararlanmak için iyi bir pozisyonda gibi hissediyoruz. Örneğin, kısa süre önce kullanıma sunduğumuz Anime lensimizde Snap ML teknolojisiyle insanları gerçek zamanlı biçimde anime karakterlerine dönüştürüyoruz. Kullanıcılarımız ilk bir hafta içinde toplamda 3 milyar kez bu lensi denedi.”

Snap’in işletme şefi Jeremi Gorman ise Facebook’a uygulanan reklam veren boykotunun Snapchat’in işine yaramış olabileceğini belirtti. Söz konusu boykot nedeniyle yüzlerce şirket, Facebook’a reklam vermeyi durdurmuştu.

Gorman durumu şu sözlerle değerlendirdi: “Markalar ve diğer organizasyonlar bu belirsizlik sürecini reklam harcamalarını değerlendirecek bir fırsat olarak gördü. Bu dönemde pek çok marka, pazarlama çalışmalarını kendileriyle aynı değerleri paylaşan platformlar üzerinde sürdürmeyi tercih etti.

Snapchat kullanıcı sayısı küresel koronavirüs salgınının başlamasıyla artmıştı. Ancak şirket temmuz ayında bu artışın etkisinin öngörülenden daha hızlı şekilde yok olduğunu belirtmişti. Snap’in finans şefi Derek Andersen, Avrupa’daki karantina önlemlerinin kaldırılmasının Snapchat’e bölgede birkaç milyon yeni kullanıcı kazanmasında yardımcı olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER