Teknoloji

Snapchat koronavirüse rağmen gelirilerini artırmayı başardı

snapchat trump

Snapchat koronavirüs salgınından görece az yara almış gibi görünüyor. Çatı şirketi Snap’in en yeni finans raporu, sosyal ağın bu süreçte günlük aktif kullancı sayısını ve gelirlerini artırmayı başardığını gösteriyor.

Snap’in çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında arttı ve 454 milyon dolara ulaştı. Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısında ise 9 milyonluk bir artış söz konusu. Gelir artışını bir kazanç olarak tanımlayan Snap, bu artışın salgın nedeniyle reklam bütçelerinin kısıldığı bir dönemde gerçekleşmesine dikkat çekti.

Yine de, Snapchat’in koronavirüs salgınının başlangıç döneminden tamamen hasarsız kurtulduğunu söylemek pek mümkün değil. Şirketin ocak ve şubat aylarında yüzde 58 seviyesinde olan yıllık bazda büyüme hızı, salgının dünya geneline yayıldığı mart ayıyla birlikte yüzde 25 seviyesine geriledi.

Sonuçları değerlendiren Snap’in finans şefi Derek Andersen, gelecekle ilgili olarak temkinli konuştu. Yolun hâlâ “sisli” olduğunu söyleyen Andersen, Snap’in başarısının salgının gidişatı ve şirketlerin reklam bütçeleriyle ilgili kararlarıyla bağlantılı olduğunu belirtti. Andersen, içinde bulundukları durumu “tedbirli iyimserlik” olarak tanımladı.

Snapchat için günlük aktif kullanıcı sayısını artırmak önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir. Ancak yılın ikinci çeyreğini dünyanın önemli bir kısmının kısıtlamalar nedeniyle evinde geçirdiğini unutmamak gerekiyor. Bu da kaydedilen artışı anlaşılır kılıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, kullanıcılar bu süreçte uygulamayı günde ortalama 30 defa kontrol etti. Snap CEO’su Evan Spiegel, bu süreçte oyun, görüşme ve sohbet gibi grup aktivitelerinde bir artış yaşandığının da altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER