Teknoloji

Snapchat koronavirüs stratejisinin karşılığını aldı

snapchat snaplion haber koronavirüs

Snapchat, küresel koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından hızlı şekilde bu dönemin gerektirdiği düzenlemeleri gerçekleştirmişti. Eskiye kıyasla daha fazla orijinal içerik sunan platform; kullanıcılarına evde kaldıkları bu dönemde oyalanabilecekleri yeni oyun ve artırılmış gerçeklik lensleri de sunmuştu.

Snapchat, bu adımların karşılığını almış gibi görünüyor. Sosyal ağın çatı şirketi Snap’in finans raporuna göre, son çeyrekte Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısı 11 milyon (yüzde 20) arttı. Snapchat’te yayınlanan 60 program 10 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. İlk bölümü mart ayında yayınlanan yeni bir orijinal içeriği ise 20 milyondan fazla kişi izledi.

Snapchat’teki iletişimde bu dönemde yükseldi. Platform üzerinde arkadaşlarla kurulan iletişim, mart ayının son haftasında ocak ayının son haftasına kıyasla yüzde 30 oranında arttı. Salgının çok yoğun şekilde etkilediği ülkelerde ise söz konusu artış oranı yüzde 50’yi geçti.

Bütün bunlar Snap için iyi haberler olsa da, şirketin en önemli gelir kaynağının reklamlar olduğunu ve reklam pazarının da koronavirüs etkisiyle küçülme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını unutmamak gerekiyor. Yine de, Snap’in gelirleri 2019’un ilk çeyreğine kıyasla yüzde 44 oranında arttı ve şirket çeyreği 462 milyon dolar toplam gelirle tamamladı.

Snapchat koronavirüs salgınına verdiği ilk reaksiyonun karşılığını alsa da, şirket için esas zorluk şimdi başlıyor gibi görünüyor. Çevrimiçi reklam sektörünün iki büyük oyuncusu Facebook ve Google bile sektördeki daralmadan duydukları kaygıyı açıkça ifade etmişti. Reklamverenlerin gözünde hâlâ bu iki şirketin gerisinde olan Snap, bütçelerin küçüleceği bu yeni dönemde kendisine pay kapmak için sıkı bir mücadele verecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER