Manşetler

Snapchat izlenme sayısını üç kat artırarak altı milyara çıkardı

snapchat-logo-070415

Snapchat geçen yıldan beri sürekli yeni özellikler ekliyor ve bunlar da meyvelerini vermeye başlıyor gibi görünüyor. Uygulama içindeki snap’ler ve videolar günde altı milyardan fazla defa görüntüleniyor. Bu, geçen mayıs ayında verilen en son rakamlara göre üç kat artışın gerçekleştiğini gösteriyor. Geçtiğimiz mayısta Bloomberg’e konuşan şirket günde iki milyar görüntülemenin gerçekleştiğini kaydetmişti. Snapchat altı milyarlık görüntüleme rakamını geride kalan haftasonunda The Financial Times’ta yayınlanan bir haber aracılığıyla doğrulamış oldu.

Bu açıklanan rakama daha yakından bakacak ve başkalarıyla karşılaştıracak olursak, Facebook geçtiğimiz hafta içinde sosyal ağ üzerinde günde sekiz milyar video izlemesinin yapıldığını açıklamıştı. Facebook’un son zamanlarda video tarafına daha fazla odaklandığı ve izlenme sayılarını artırmaya çalıştığı biliniyordu. Bu çalışmaların etkisini gösterdiği ve geçen nisan ayından beri izlenme rakamlarının iki katına çıktığı görülüyor.

Aslında dahili istatistikleri karşılaştırmak biraz yanıltıcı olabilir, özellikle de söz konusu olan web videoları ise. Bir kişinin bir videoyu ne kadar süre boyunca izlemesi bir izleme olarak kaydediliyor. Facebook için bu rakam üç saniye iken, Snapchat ise sadece birkaç milisaniyenin izlenme olarak sayılması için yeterli olduğunu söylüyor. Ayrıca her iki sitenin de içeriklerinin doğası birbirinden farklılık gösteriyor. Snapchat’in videoları sadece birkaç saniye uzunlukta iken birçok Facebook videosu bir dakika veya ondan daha fazla uzunlukta. YouTube ise saatlerce uzunluğa varan içeriklere sahip. Artık Google da video sitesindeki kullanımı sadece görüntüleme sayılarıyla değil saatlerle ölçüyor. Ancak geçtiğimiz ilkbaharda günde dört milyar video görüntülemesi yapıldığını da belirtmeden geçmemişti.

Snapchat için bu rakamlar hiç şüphesiz büyük bir değer taşıyor ve ürünü üzerinde yaptığı sayısız değişikliğin sonuç verdiğini gösteriyor. Başlangıçta sadece kısa video mesajları belirli arkadaşlara göstermeye yarayan özel bir mesajlaşma servisi niteliğini taşıyan Snapchat, özellikle Hikayeler özelliği etrafında geliştirilen yeniliklerle birlikte daha kapsamlı hâle geldi. Hikayeler bütün arkadaşlar tarafından veya tercih edilirse daha fazla Snapchat kullanıcısı tarafından görüntülenebiliyor. Canlı etkinliklerin takibi de Snapchat’in sunduğu araçlar sayesinde kolaylıkla yapılabiliyor, öyle ki, Snapchat bu alanda en popüler servislerden biri hâline geldi. Bunun yanı sıra Snapchat yeniden oynatmalar, geri sarmalar, yapışkanlar gibi farklı özellikleri de ekleyerek uygulama içinde hem kullanıcılara hem de reklam verenlere daha fazla araç sunmuş oldu. Görünüşe göre, sunduğu bu özelliklerin meyvelerini de toplamaya devam ediyor.

Teknoblog olarak biz de Snapchat’teyiz. Bizi teknoblog rumuzuyla bulabilir ve takibe alabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER