Manşetler

Snapchat’in yeniden tasarlanan Android versiyonu yayında

snapchat trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snap en sonunda yeniden tasarladığı Snapchat Android uygulamasını çıkardı. Şirket, 2018’in başından beri sıfırdan tasarlamakta olduğu bu uygulamayla Android versiyonunu iOS uygulamasıyla aynı performansı sunacak seviyeye getiriyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Snapchat Android uygulamasının kullanıcı arayüzünde veya gezintisinde gözle görülür bir değişiklik yok. Ancak yeni uygulama daha hızlı çalışırken, eski versiyona göre daha az takılıyor ve daha az hata gözleniyor.

Android Authority sitesi Snapchat geliştirici ekibinin üyeleriyle bir röportaj gerçekleştirmiş. Belirttiklerine göre, yeniden tasarım süreci bir süredir devam etmekteymiş. Snap öncelikle eski uygulamayla ilgili sorunları giderme yoluna gitmiş. Ancak en sonunda Android versiyonunu yeniden yazmanın istenilen sonucu verebileceğinin farkına varılmış.

Yeni uygulama büyük Android ekosisteminin önemli unsurları ve geniş cihaz kümesi dikkate alınarak tasarlandı. Özellikle kameralar ve işlemciler dikkate alındı, yani farklı telefonların birbirinden farklı kapasitelere sahip olabileceği hesaba katıldı.

Uygulamanın yeniden yazılmış olması, Snapchat Android’in gelecek güncellemelerinin daha kolay ve hızlı biçimde çıkacağı anlamına da geliyor. Yeni özellikler iOS sürümüyle aynı anda Android sürümüne de sunulacaktır. Snap’in ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Jacob Andreou da, “Bu yeni temel sayesinde, bazen iOS’tan önce bile Android’e gelmeye başlayan şeyleri görürseniz şaşırmam.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER