EğlenceManşetler

Snapchat’in kuruluş hikayesi dizi oluyor

evan spiegel snapchat

Önceliğini mobil cihazlara verecek çevrimiçi içerik platformu Quibi, gelecek yıl faaliyete geçecek. Platformun ilk içeriklerinden birinde ana konu Snapchat olacak. Quibi’nin film direktörü Jerry Katzenberg ve şirketin CEO’su Meg Whitman, SXSW 2019 kapsamında düzenlenen etkinlikte Quibi’ye dair planları konusunda bilgi verdi.

Quibi’de hem senaryolu hem de senaryosuz içerikler izleyicilerle buluşacak. Platformda gösterilecek ilk senaryolu içeriklerden birisi de Frat Boy Genius olacak. Frat Boy Genius, 2018’de henüz yayınlanmamış senaryolardan oluşan Black List isimli listenin zirvesine çıkmıştı. Frat Boy Genius’ta Snap’in kuruluşunun yarı kurgu hikayesi anlatılacak ve şirketin kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel’e farklı bir açıdan bakacak.

The Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre, senaryoda Spiegel üniversite yıllarında çok fazla parti yapan ve Snapchat’in orijinal geliştiricilerinden birini erkek bir geliştiriciyle değiştiren biri olarak gösteriliyor. Senaryoda Spiegel’in şarkıcı Taylor Swift ile mesajlaştığı sahnelere de yer verildiği görülüyor. Buna göre, Taylor Swift Spiegel’i Hamptons’a davet ediyor. Ancak Spiegel bu teklife karşılık “Sana karşı dürüst olmak istiyorum. Şu an için bir ilişkiye ayıracak zamanım yok.” şeklinde yanıt veriyor. Spiegel Swift’e kendisi hakkında bir şarkı söyleyebileceğini belirtse de, ünlü şarkıcının “S..tir git Evan” şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

Katzenberg, Snapchat ve Spigel hakkında Sosyal Ağ’ın gösterdiği Facebook hikayesine benzer bir hikaye anlatmayı istediklerini belirtti. Snap yönetiminin proje hakkında alarma geçtiği yorumuna ise Katzenberg, “Spiegel bununla gurur duymalı” şeklinde karşılık verdi. Katzenberg Quibi’yi 2020’nin nisan ayında yayına başlayacağı ve her hafta 100 parçadan fazla içerik yayınlayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER