Teknoloji

Snapchat ikinci çeyrekte 3 milyon günlük aktif kullanıcı kaybetti

snapchat trump

snapchatSnapchat, 2018’in ikinci çeyreğinde 3 milyon günlük aktif kullanıcı kaybetti. Çatı şirketi Snap’in güncel finans raporuna göre, servisin günlük aktif kullanıcı sayısı 188 milyona geriledi. Bu düşüş Instagram ile girdiği sıkı rekabette servisin kan kaybının biraz daha arttığını gösteriyor.

Instagram’ın yükselişinde Snapchat’ten “esinlenerek” sunduğu hikaye özelliğinin önemli bir rol oynaması ise işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. “Taklitler aslını yaşatır” dense de, bu durum özelinde taklit aslını geride bırakmış gibi görünüyor.

Nisan-haziran arasındaki dönemde Snap’in geliri yıllık bazda yüzde 44 artışla 262 milyon dolara yükseldi. Söz konusu meblağ ile şirket, Wall Street analistlerinin 250 milyon dolarlık gelir beklentisini geride bıraktı. Şirket, hisse başına 17 sent zarar beklentisinden de daha iyi bir sonuç aldı ve ikinci çeyreği hisse başına 14 sent zararla tamamladı.

Snap CEO’su Evan Spiegel, Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısındaki düşüşü platformun yeni tasarımına bağladı. Bu değişim çok sayıda kullanıcıyı mutsuz etmiş, hatta bazı kullanıcılar eski tasarımın geri gelmesi için Change.org üzerinde bir kampanya başlatmıştı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Wall Street’in Snapchat’in kullanıcı sayısındaki düşüşten ziyade beklenenden daha iyi gelen rakamlara odaklanmayı seçtiği görülüyor. Snap hisselerindeki küçük artış da yatırımcıların tercihini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER