Teknoloji

Snapchat hisseleri yeniden halka arz seviyesini gördü

snapchat hisse senediSnapchat’in çatı şirketi Snap, geçtiğimiz mart ayında halka açılmıştı. Borsada 17 dolar karşılığında işlem gören şirketin hisseleri kısa sürede adeta uçuşa geçmiş ve yüzde 50’ye yakın bir oranda değer kazanmıştı. Ancak iyi günler fazla uzun sürmemiş ve Snapchat hisse senedi fiyatları düşüş başlamıştı. Bu düşüş, şirketin hisselerini yeniden halka arz fiyatı olan 17 dolar seviyesine kadar getirdi.

Snapchat’in performansı yatırımcılar ve analistler için fazla umut vermiyor. Kullanıcı sayısı artışındaki durağanlık, Snapchat’e yönelik endişelerin başını çekiyor. Sensor Tower’ın verilerine göre, uygulamanın yılın ilk iki ayındaki indirme sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 azaldı.

Snap kullanıcı sayısı artışındaki durağanlığın çok önemli bir şey olmadığını ve mevcut kullanıcılarının servisle etkileşimlerinin yüksek olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bunun için çeşitli araştırmalar yaptıran şirket, ilginç sonuçlara ulaştı. Söz konusu araştırmalardan birine göre, Snapchat’teki etkileşimlerin yüzde 60’lık kısmı yakın arkadaşlar arasında gerçekleşiyor.

Snapchat hisse senedi fiyatındaki düşüş nedeniyle yeni yetenekleri kazanmakta sıkıntı yaşayabilir

Snapchat’in hisse senedi fiyatındaki düşüş, şirketin yüksek profilli çalışanları bünyesine katmasına engel olabilir. ABD’de şirketler genelde çalışanlara hisselerin de bulunduğu paketler sunuyor. Bu ortamda 17 dolarlık hisse fiyatı Snapchat’e yardımcı olacak gibi görünmüyor. 38 dolarlık hisse fiyatıyla borsada işlem görmeye başlayan ve hâli hazırda 150 dolar seviyesine yaklaşan Facebook, bu konuda eli en güçlü sosyal medya şirketi konumunda.

İLGİLİ HABERLER