Teknoloji

Snapchat Hikayeleri Tinder ve Houseparty’ye geliyor

snapchat trump

Snapchat daha fazla kullanıcıya ve buna bağlı olarak daha fazla reklam verene ulaşmak adına hikaye özelliğini başka platformlara da taşıyor. Bu doğrultuda Snapchat Hikayeleri ile buluşacak ilk iki dış platform Tinder ve video sohbet uygulaması Houseparty olacak. Tinder entegrasyonu, önümüzdeki yaz itibarıyla faaliyete geçecek.

Yeni entegrasyonlar, Snapchat’in geliştirici kiti Snap Kit’in içine yeni yerleştirilen Uygulama Hikayeleri isimli özelliğin bir parçası olarak sunuluyor. Bu entegrasyonlar aktif hâle geldiğinde kullanıcılar Snapchat içinde hazırladıkları hikayelerini başka uygulamalarda da paylaşabilecek. Hikayelerin başka uygulamalarda nasıl görüneceği, entegrasyon hâlâ geliştirme aşamasında olduğu için bilinmiyor. Ortada reklamların doğal biçimde gösterileceği bir platformun bulunması muhtemel olsa da, Uygulama Hikayeleri’nde ilk etapta reklamlara yer verilmeyeceği ifade edildi.

Uygulama Hikayeleri, Snapchat’in Hollywood’da gerçekleştirdiği iş ortağı etkinliğinde duyuruldu. Şirket, aynı etkinlikte popüler Bitmoji avatarlarının aralarında Fitbit’in akıllı saatlerinin de bulunduğu daha fazla platformda kullanılabileceğini de açıkladı. Fitbit saat sahipleri, Bitmoji avatarlarını saatlerinin arayüzüne yerleştirebilecek. Ekrandaki Bitmoji, günün zaman dilimine, hava durumuna ve yapılan aktiviteye göre değişiklik gösterecek.

Snapchat Hikayeleri ekseninde daha fazla işbirliği yapma konusunda da istekli görünüyor. Bu doğrultuda Netflix’te izlenen içeriği Snapchat Hikayeleri’nde paylaşmak veya Anchor’da dinlenen bir podcast’in çıkarmasını hikayeye eklemek mümkün olacak. Snap’in bu hamlesinin Snapchat’in Instagram’a karşı girdiği mücadelede ne kadar işe yarayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER