Teknoloji

Snapchat Hikayeleri web üzerinde ve başka platformlarda paylaşılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat hikayeleriSnapchat’in çatı şirketi Snap, kendisini bir “kamera şirketi” olarak tanımlıyor. Ancak şirket, bir yandan da içeriklerinin Snapchat sınırlarının ötesine geçmek için çalışıyor. Snap’in bu çalışmalar doğrultusunda iOS ve Android kullanıcılarına belli hikayeleri uygulama dışında paylaşma imkanı vereceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Beklenti sonunda gerçeğe dönüştü. Snapchat Hikayeleri, ilk etapta kısıtlı bir ölçekte de olsa, web üzerinde ve başka platformlarda paylaşılabilecek.

İlk etapta sadece Snapchat’in Discover bölümündeki medya ortaklarına ait içerikler, mekan ve etkinliklere ait Hikayemiz içerikleri ve arama bölümündeki hikayeler başka mecralarda paylaşılabilecek.

Snapchat’in yeni tasarımı, aralarında Avustralya ve Kanada’nın da bulunduğu bazı ülkelerde hâli hazırda kullanılıyor. Söz konusu ülke grubu, hikayeleri başka platformdan paylaşma özelliğinden önce yararlanma konusunda da avantajlı olacak. Snapchat kullanıcıları bir hikayeyi bağlantı yoluyla başka platformlarda paylaşabildikleri gibi; kısa mesaj, iMessage veya e-posta yoluyla da arkadaşlarına iletebilecek. Alıcılar kendilerine gönderilen hikayeleri 30 gün boyunca görüntüleyebilecek. Discover bölümünden yapılan paylaşımlar için bu süre 24 saat olacak. Özelliğin küresel ölçekteki dağıtımının da Snapchat’in yeni tasarımıyla eş zamanlı olarak önümüzdeki haftalar içinde yapılması bekleniyor.

Snapchat Hikayeleri yeniden yükselişi sağlayabilecek mi?

Snapchat Hikayeleri, servisin büyümesinde kilit bir rol oynamıştı. Hikayelerin gördüğü ilgi üzerine harekete geçen Facebook, başta Instagram olmak üzere neredeyse tüm servislerine bu özelliği kopyalamıştı. Instagram dışındaki girişimler başarıya ulaşmasa da, hikayelerin Instagram’da gördüğü ilgi Snapchat’i sarsmaya yetmişti. Halka arzın ardından işlerin gidişatını değiştirmeye çalışan ve bu doğrultuda yeni tasarım gibi radikal adımlar atan Snapchat, hikaye özelliğini dışa açarak yeniden yükselmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER