Teknoloji

Snapchat Hikayeleri artık içeriklerine göre aranabilecek

snapchat-hikayeleri-arama-010417Snapchat Hikayeleri artık aramayla keşfedebilecek. Şirketten yapılan açıklamada, uygulamanın ana ekranın üst kısmına yerleştirilen arama çubuğunun belli konulardaki hikayeleri aramakta kullanılabileceği belirtildi. Örneğin, söz konusu çubuğa “yavru köpek” yazıldığında içinde yavru köpek olan hikayeler kullanıcıların karşısına çıkacak.

Ya da bir spor takımının maçında olup bitenleri görmek isteyenler, o takımın adını yazarak ilgili hikayelere ulaşabilecek. Hikayelerin keşfedilebilmeleri için Snapchat’in “Bizim Hikayemiz” bölümüne eklenmeleri gerekiyor.

Snapchat yeni hikaye arama özelliğinin nasıl çalıştığını bir videoyla göstermeyi ihmal etmedi.

Snapchat Hikayeleri içinde arama özelliği kademeli olarak dağıtılacak

Snapchat’ten yapılan açıklamada, hikayelerin kategorilere ayrılmasında otomatik öğrenme teknolojisinden yararlanıldığı belirtildi. Kullanılan sistemin hikaye açıklamasını, zamanı ve görsel unsurları analiz ettiği dile getirildi. Snapchat, kısa süre önce mobil arama uygulaması Vurb’u satın almıştı. Dolayısıyla bu özelliğin Vurb’un uzmanlığıyla geliştirilmiş olması muhtemel görünüyor. Hikayelerde arama özelliği ilk başta bazı şehirlerde kullanılabilecek.

Snapchat Hikayeleri, Facebook tarafından fazlasıyla beğenilmiş ve şirketin sahibi olduğu neredeyse her platforma monte edilmişti. Hikayelerde arama özelliğinin de Facebook tarafından kopyalanıp kopyalanmayacağı şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER