Manşetler

Snapchat Hikayeler bölümünün tasarımını yeniledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat hikayelerSnapchat Hikayeler bölümünün tasarımında değişikliğe gitti. Şirket bu değişiklikle yayıncılar tarafından paylaşılan içeriklerin izlenme sayısını artırmayı ve temel ekonomik dayanağını oluşturan reklam gelirlerini daha yukarıya çekmeyi amaçlıyor. Dağıtımına başlanan yeni tasarımla birlikte yayıncılar günlük hikayelerini daha çarpıcı hâle getirmek adına bir resim ve başlık belirleyebiliyor.

Küresel etkinliklere kullanıcılar tarafından gönderilen içerikleri barındıran ve genellikle yayıncıların hikayelerinden daha popüler olan Canlı Hikayeler bölümü, Hikayeler ve Keşif sayfalarının buluşması sayesinde yayıncı paylaşımlarıyla yan yana gösterilecek.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise yayıncıların kanallarına abone olma imkanı. Snapchat kullanıcıları, abone oldukları yayıncının hikayelerini, arkadaşlarının hikayelerinin listelendiği bölümde görebilecek. Abone olunmayan yayıncı içerikleri ise yine Keşfet bölümünde yer alacak.

Snapchat yeni tasarımıyla kullanıcılarını biraz gölgede kalan Keşfet bölümü içeriklerini daha yakından tanımaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Şirket platforma katılan yayıncıların ulaştıkları görüntüleme rakamlarını açıklamayı kabul etmezken, söz konusu rakamların yayıncıdan yayıncıya büyük farklar gösterebildiği belirtiliyor.

Örneğin, bu yayıncılardan biri olan Cosmopolitan, Snapchat üzerinde ayda 20 milyon görüntülemeye ulaştığını açıklamıştı. Bu rakam oldukça yüksek olsa da, Keşfet platformunun şu anda bir “hit” haline dönüşmediğini gösteriyor. Mevcut görüntüleme rakamlarının yayıncıların Snapchat için hazırladıkları içeriklerin maliyetini karşılayıp karşılamadığı da bilinmiyor. Snapchat’in dikey formatından ötürü, Keşfet bölümündeki içeriklerin başka platformlarda paylaşılması pek de kolay olmuyor.

Abonelik sisteminin hayata geçişiyle birlikte Snapchat, yayıncılarına kanal başarılarını ölçebilmeleri için yeni bir araç sunmuş oluyor. Snapchat Hikayeler ve Keşfet bölümünü birleştirerek de yayıncıların içeriklerinin daha kolay fark edilmesinin önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER