Teknoloji

Snapchat hikayelerine kişi etiketi eklenebilecek

snapchat trump
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat hikayeSnapchat hikaye özelliğiyle Facebook’a büyük ilham vermişti. Facebook hikaye özelliğini önce Instagram’a, sonra WhatsApp, Facebook Messenger ve ana sitesine eklemişti. Hikaye özelliği Instagram’da büyük bir ilgi görmüş ve Snapchat’in istatistiklerine ciddi bir darbe vurmuştu.

Instagram bu süreçte hikaye özelliğini çeşitli yeniliklerle geliştirmekten de geri kalmamıştı. Hikayelerde kullanıcı isimlerinin başına “@” ekleyerek kişi etiketlemesi yapılabilmesi de, bu yeniliklerden biri olmuştu. Genelde “esinlenilen” taraf olan Snapchat, bu sefer “esinlenen” taraf oldu ve Instagram’ın kişi etiketleme özelliğini kendisine uyarladı.

Yeni özelliği fark eden ilk isim ise oyuncu ve komedyen Matt Rappaport oldu. Kişi etiketleme özelliği, tahmin edildiği gibi çalışıyor. Kullanıcılar fotoğraf veya videolarına yazı eklerken, kullanıcıları isimlerinin başına “@” koyarak etiketlenebiliyor. Paylaşılan hikayedeki etikete dokunulduğunda ise kullanıcılar etiketlenen kişinin Instagram profiline yönlendiriliyor.

Kişi etiketleme özelliğinde henüz otomatik tamamlama desteği bulunmuyor. Dolayısıyla etiketlenecek kişinin kullanıcı ismini eksiksiz olarak bilmek gerekiyor. Buna ek olarak, etiketlenen kişiye etiketlendiğine dair bir bildirim gitmiyor. Instagram’da hem otomatik tamamlama desteğinin hem de etiket bildirimi özelliğinin olunduğunu belirtmekte fayda var.

Snapchat hikaye üzerinde kişi etiketlenmesini test ettiğini doğruladı. Özelliği henüz dağıtıma çıkarmayan Snapchat, konuya ilişkin bir tarih de işaret etmedi.

İLGİLİ HABERLER