Teknoloji

Snapchat hikaye gösteriminde eski sisteme geri dönebilir

snapchat trump

snapchat hikayeSnapchat geçtiğimiz yılın sonlarında görsel anlamda kapsamlı bir değişimden geçmişti. Bu tasarım platformun sadık kullanıcılarının hatırı sayılır kısmı tarafından pek de hoş karşılanmamıştı. Snapchat ekibi ilk başta bu tepkilere kulağını tıkamış gibi görünse de, bazı kullanıcıların karşısına çıkan değişiklikler aksi bir gerçeği işaret ediyor. Snapchat hikaye gösteriminde yeniden eskisi gibi kronolojik sıralamada gösterim için testler gerçekleştiriyor.

Snapchat kronolojik sıralamayı terk ederek, tıpkı Instagram gibi, algoritmik bir düzen içinde hikaye göstermeye başlamıştı. Yeniden kronolojik gösterime dönüşün dar kapsamlı bir test mi, yoksa tüm kullanıcıları kapsayacak bir hamle mi olduğu henüz bilinmiyor.

Snapchat algoritmik yaklaşım çerçevesinde kullanıcıların sohbet etmeye veya hikayelerini izlemeye daha yakın oldukları kişilerin paylaşımlarını öne çıkarıyordu. Bu yaklaşımın Snap’in geçtiğimiz çeyrekte kullanıcı büyüme hızını artırmasına yardımcı olmuş olabileceği söyleniyor. Algoritmik yaklaşım yeni kullanıcılar için son derece faydalı görünse de, uzun süreli kullanıcılara güncel içerikleri olarak göstermesi nedeniyle tepki çekmişti.

Snapchat hikaye gösteriminde eskiye dönerek yeni tasarıma alışamayan kullanıcılarını sevindirebilir. Hâli hazırda ünlülerden ve markalardan gelen paylaşımlar uygulamanın Discover bölümünde gösteriliyor. Takip edilen ünlü ve markaların paylaşımlarının da kronolojik olarak hikaye bölümünde gösterilmesi, Snapchat’in uzun soluklu kullanıcılarını sevindirebilecek bir çözüm olarak görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER