Teknoloji

Snapchat hikayeleri daha uzun süre yaşayabilir

snapchat trump

Snapchat ününü kaybolan içeriklerin öne çıktığı yapısıyla kazanmıştı. Ancak bu durum, gelecekte bazı içerikler için değişebilir. Reuters‘in haberine göre; Snap herkese açık olarak paylaşılan hikayelerin daha uzun, hatta sürekli olarak erişime açık kalmasını planlıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde hikayelerini kendileri silebilecek. Ancak hikayeler otomatik olarak yok olmayacak. Snap’in açık paylaşım yapan kullanıcılarının kimliklerini açığa çıkarmayı değerlendirdiği de gelen haberler arasında bulunuyor. Özel paylaşımlar daha önce olduğu gibi 24 saatin sonunda kaybolacak.

Snapchat’in bu hamlesinin en azından şirketin iş ortaklarını sevindireceği rahatlıkla söylenebilir. Platformdaki hikayeleri başka sitelere gömmek veya farklı platformlarda paylaşmak mümkün olsa da, iş ortakları 90 günün ardından hikaye yok olacağı için buna pek yanaşmıyor. Reuters’in haberine göre, Snap şimdiden hikayelerin yaşam süresini uzatmak için çeşitli iş ortaklarıyla görüşüyor. Şirketin ünlülerin hikayelerini de sürekli erişilir kılmayı planladığı belirtiliyor.

Snap’ten şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin önünde bu rotayı takip etmesi için birden çok neden bulunuyor. Sıcak para bu nedenlerin en önemlisi olarak öne çıkıyor. Snap için son zamanlarda işler ekonomik bakımdan pek de iyi gitmiyor. Daha uzun süre görünecek reklamların şirkete daha fazla para kazandıracağını görmek çok zor değil. Bu hamle ile Snapchat, sürekli görünen paylaşım tutma konusunda Instagram ile arasındaki mesafeyi de biraz daha kapatmış olacak.

İLGİLİ HABERLER