Teknoloji

Snapchat hediye özelliğiyle içerik hazırlayanları ödüllendirecek

snapchat hediye

Snapchat, platform için içerik hazırlayan kullanıcılarını ödüllendirmek amacıyla geliştirdiği hediye özelliğini duyurdu. Söz konusu özellik, kullanıcıların takip ettikleri ve beğendikleri içerik oluşturucularını desteklemelerini sağlayacak.

Bu yeni sistemin bir tür “bahşiş kutusu” olduğu söylenebilir. Kullanıcılar beğendikleri içeriklerin sahiplerine gerçek parayla hediye yolluyor. Hediyeyi alan hesaba ilgili meblağ, Snapchat’in payının kesilmesinin ardından yönlendiriliyor.

Kullanıcılara ödeme, Snapchat’in “Crystals” (Kristaller) isimli sanal parasıyla yapılıyor. Snap’in bu stratejiyle Patreon veya OnlyFans gibi platformlardan para kazanan kullanıcıları kendilerine çekmeye çalıştığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Snapchat hediye özelliği dışında başka bir yeniliğin daha duyurusunu yaptı. Ancak bu yenilikten ilk etapta sadece ABD’deki kullanıcılar faydalanabilecek. Spotlight Challenges adını taşıyan bu özellik kapsamında kullanıcılar belli filtre ve lenslerle yaptıkları paylaşımlar karşılığında para ödülleri kazanabilecek.

Snapchat’in bunu da içerik oluşturucularını cezbedecek bir yöntem olarak geliştirdiği söylenebilir. Spotlight Challenges için testlerin sürdüğünü belirten Snap, özelliği kasım ayında ABD’de kullanıcılarla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER