Teknoloji

Snapchat özel bir haber sekmesi oluşturmayı planlıyor

snapchat snaplion haber koronavirüs

Snapchat haber takibi için pek uygun bir platform değil. Snap’in platformda haber sunumu konusunda yaptığı çalışmalar da şimdiye kadar pek iyi sonuç vermedi. Platformda haber arayanların hedeflerine ulaşması için zorlu yollardan geçmesi gerekiyor. Bu durum, haber içeriği sağlayanların da Snapchat’ten uzak durmasına neden oluyor.

Ancak şimdiye kadarki kötü tecrübeler, Snapchat’i yıldırmamış gibi görünüyor. The Information’da yer alan habere göre; Snap, Discover bölümüne özel bir haber sekmesi yerleştirme fikrini değerlendiriyor. Şirketin bu sekmede sunulacak içerikler için de yayıncılarla görüşme yaptığı söyleniyor.

Snapchat’in yeni haber açılımı için hangi yayıncılarla görüştüğü ve sistemin nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Snap’in özelliği 2020’de kullanıma açmayı planladığı belirtiliyor. Şirketten şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Snapchat haber sekmesiyle Discover bölümüne yeni bir boyut kazandırabilir

Snapchat’in Discover bölümünü yenilemeyi istediği biliniyor. Snap CEO’su Evan Spiegel bile bu bölümün mevcut tasarımının “koridorları etiketlenmemiş bir süpermarket” gibi olduğunu belirtiyor. Hâlihazırda magazin dünyasından bir dedikodunun yanında çok ciddi bir siyaset haberini görmek mümkün olabiliyor.

Snapchat haber sekmesiyle bu durumdan şikayetçi olan yayıncıları rahatlatabilir. Haber içeriklerinin ayrı bir sekmeye taşınması, Snapchat’in daha fazla yayıncıyla işbirliği yapmasını da mümkün hâle getirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER