Eğlence

Snapchat’in günlük video görüntüleme sayısı 10 milyara ulaştı

snapchat ios

snapchat gunluk video görüntüleme sayisiSnapchat kullanıcıları, platform üzerinde her gün 10 milyar video izliyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bu rakam, Facebook’un geçtiğimiz kasım ayında açıkladığı video görüntüleme sayısından 2 milyar daha fazla. Bloomberg’in haberinde dikkat çeken bir diğer nokta ise Snapchat kullanıcılarının üçte birlik kısmının uygulamanın Hikayeler bölümünde paylaşım yapması. Bu bölümde paylaşılan fotoğraf ve videolar 24 saat görüntülenebildikten sonra kayboluyor.

Snapchat, rakamlar konusunda ağzının oldukça sıkı olmasıyla tanınan bir şirket. Ancak kurucu ve CEO Evan Spiegel, geçtiğimiz şubat ayında servisin günlük kullanıcı sayısının 100 milyonun üstüne çıktığını açıklamıştı. Bu kullanıcıların Snapchat’te günde ortalama 25 ila 30 dakika vakit geçirdiği ve yüzde 60’ının uygulama üzerinden fotoğraf ve video oluşturduğu belirtildi.

Facebook’un canlı video yayını özelliğini aktif hâle getirmesiyle birlikte günlük video görüntüleme sayısını 8 milyarın üstüne çıkardığını görmek pek zor değil. Ancak Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısının Facebook’un günlük kullanıcı sayısından bir hayli az olduğunu unutmamak gerekiyor. Sosyal paylaşım sitesinin günlük aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşmış durumda. Dolayısıyla Snapchat günlük video görüntüleme sayısı konusunda 10 milyarı yakalayarak tabanına kıyasla büyük bir başarıya imza atmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER