Teknoloji

Snapchat Giphy’yi platformuna geri aldı

snapchat trump

snapchat giphySnapchat bu ayın başlarında Giphy’nin veri tabanında keşfedilen ırkçı nitelikteki bir GIF animasyonun ardından bu platformu servisinden çıkarmıştı. Snapchat’in bağlı olduğu Snap Inc.’in The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, Giphy yeniden Snapchat’e geri döndü.

Instagram ve Snapchat’in her ikisi de Giphy’yi platformlarından çıkarmıştı. Instagram geçen hafta içinde Giphy’yi platformuna geri almıştı, ancak moderasyon konusunda daha katı davranacağını kaydetmişti. Snapchat de Giphy’nin geri geldiğini, moderasyon sistemini güncellediğini dile getirdi.

Kullanıcılar Giphy veri tabanında “crime”, yani “suç” yazdıklarında ırkçı nitelikte olduğu belirtilen GIF animasyona sonuçlar arasında rastlamıştı. Söz konusu animasyonda, beyaz bir sunucu, ırkçı bir slogan eşliğinde renkli tenli kişilerin ölümünü kutluyordu.

Giphy söz konusu animasyon nedeniyle özür dilemişti. Ayrıca şirket benzer biçimde problemli GIF animasyonların var olup olmadığını kontrol etmek amacıyla veri tabanını birkaç kez taradı. aynı zamanda gelecekte bu tarz ırkçı GIF’lerin kütüphanesinde görünmesini engellemek için de koruyucu önlemler aldı.

Giphy’nin veri tabanının kaynağını kullanıcıların yüklediği GIF animasyonlar oluşturuyor. Ancak kullanıcıların küfürlü, müstehcen, saldırgan veya kaba içerikleri paylaşmasına da, Giphy’nin kullanım sözleşmesi doğrultusunda izin verilmiyor. The Verge sitesine şirket tarafından verilen bilgiye göre, tartışmalara ve olaylara yol açan ırkçı içerikli GIF animasyon içerik moderasyon filtrelerindeki bir hata nedeniyle gözden kaçmış. Giphy, bu hatayı giderdiğinin de altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER