Teknoloji

Snapchat etkinlik özelliğiyle Facebook’un defterinden bir yaprak koparıyor

snapchat trump

Facebook, hem ana sitesinde hem de diğer platformlarında Snapchat’ten ilham alarak geliştirdiği veya olduğu gibi kopyaladığı çok sayıda özelliği kullanıcılarına sunuyor. İlham alma sırası, bu sefer Snapchat’e gelmiş gibi görünüyor. Snapchat bu dönemi etkinlik özelliğiyle başlatmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Snap’ten bu konuda resmi bir açıklama gelmese de, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong bu özelliği Snapchat’in kodlarında bulup ortaya çıkardı. Wong’un sosyal medya uygulamalarının henüz duyurulmayan özellikleri bulma konusundaki başarısı ve yüksek isabet oranı, paylaştığı bilginin doğru olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Snapchat’in etkinlik özelliğinin nasıl çalışacağı şu an için belirsiz durumda. Ancak Wong’un paylaşımları, en azından arayüzün nasıl bir görünüme sahip olacağını gözler önüne seriyor. Kullanıcılar etkinlik oluştururken zaman ve mekan belirleyebiliyor. Buna ek olarak, davetiye üzerinde kaydırma hareketi yapıldığında alıcılar etkinliğin grup sohbetine katılabilecek. Bu özelliğin herkese açık etkinlikler için kullanılıp kullanılamayacağı konusunda ise şimdilik ortada somut bir bilgi yok.

Paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin belirli noktalara özel etkinlikler atamayı mümkün kılacağını gösteriyor. Dolayısıyla Snapchat’in etkinlik özelliğini Snap Map ile entegre şekilde sunma ihtimali yüksek görünüyor. Snap Map, bir süre önce yayınlanan güncellemeyle konuma bağlı olarak arkadaşların neler yaptığını göstermeye başlamıştı.

Snapchat etkinlik özelliğinin geliştirme sürecinde hâlâ başlangıç aşamalarında gibi görünüyor. Dolayısıyla özelliğin alacağı son şekli görmek için beklemek gerekiyor. Etkinlikler gibi Facebook’un mevcut yapısında önemli yere sahip bir özelliği kopyalamak biraz göze batsa da, kopyalama konusunda ilk hamleyi Facebook’un yaptığını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER