Teknoloji

Snapchat etkinliğini iptal etti, evden çalışma talimatı verdi

snapchat trump

Snap CEO’su Evan Spiegel, küresel koronavirüs salgını nedeniyle şirketin çalışanlarına faaliyetlerini evlerinden yürütme talimatı verdi. The Verge sitesinde yer alan habere göre; 2 Nisan’da düzenlenecek ve Snapchat geliştiricilerini, iş ortaklarını, reklamcıları bir araya getirecek olan etkinlik de iptal edildi. Söz konusu etkinlik daha önce dijital ortama taşınmıştı.

Evan Spiegel tarafından çalışanlara gönderilen notta şu ifadeler yer alıyor: “Küresel bir sağlık krizinin ortasındayız ve bunun iş ortaklarımızı kutlamak için doğru bir zaman olduğunu düşünmüyoruz. Ekip üyelerimizin iş ortağı zirvemizi gerçekleştirmek için gösterdiği sıkı çaba ve çalışmaya minnettarız. Yaptığımız muhteşem şeyleri doğru zaman geldiğinde herkesle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Snap’in personelinin büyük kısmı evlerinden çalışacak olsa da, şirketin ofisleri açık kalacak. Spiegel, iş sürekliliğinin sağlanması açısından ofiste olması gereken çalışanlarla da koordinasyon içinde olduklarını belirtti. Spiegel, evden çalışma talimatının koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla uygulanan “sosyal mesafeyi artırma” yaklaşımı doğrultusunda verildiğini dile getirdi.

Snapchat, koronavirüs salgını nedeniyle bu tarz önlemler alan ilk teknoloji platformu değil. Twitter ve Google da hafta içinde çalışanlarına benzer talimatlar vermişti.

İLGİLİ HABERLER